Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 13 туристически забележителности, от които ще ви настръхне косата

13 туристически забележителности, от които ще ви настръхне косата

13 туристически забележителности, от които ще ви настръхне косата - изображение

Обичате ли историите за призраци, духове и извънземни? Ако като малки сте били фенове на сериала "Досиетата Х" и обичате да се ровите из паранормалното, следващите 14 дестинации са точно за вас. Тайнствени места, необичайни сгради и легенди, от които ще ви настръхнат косъмчетата по врата… готови ли сте?

Островът на куклите (Isla de las Munescas), Мексико

Островът на куклите

Според легендата едно малко момиченце се удавило в канала, близо до острова, и душата й никога не намерила покой. Хулиан Сантана Барера открил кукла близо до мястото на смъртта на момиченцето и започнал да попълва тази зловеща колекция, за да смири духа на детето. Въпреки суеверията, които се носят около острова, той е известна туристическа дестинация.

Градината Бомарзо (Sacro Bosco), Италия

Градината Бомарзо

Градината е създадена между 1538 г. 1585 г. за граф Пиер Франческо Орсини. Тя представлява лапидариум – в нея можете да разгледате 30 скулптури на Херкулес, Афродита, Цербер, както и портата на Подземния свят. След няколко века забрава, паркът е обновен и отворен за посетители през 1954 г. и получава ново име: "Паркът на чудовищата".

Призрачният град Централия, САЩ

Централия

През 1962 г. след инцидент градът се превръща "Сайлънт хил" (филмът всъщност е сниман там). Пожарникари горели боклуци в депо за отпадъци в изоставена въглищна мина. Пламъците достигнали до въглищните пластове и избухнал подземен пожар, който гори и до днес. Това не спира любителите на екстремния туризъм, както фотографите и журналистите.

Хълмът на кръстовете (Kry?i? kalnas), Литва

Хълмът на кръстовете

Хълмът на кръстовете е старо гробище, но и обект, който привлича много католически поклонници. Хората вярват, че ако оставят кръст там, желанията им ще се сбъднат. Според легендата първият кръст бил поставен от селянин, чиято дъщеря била сериозно болна. Момичето скоро се възстановило и започнали да се появяват нови и нови кръстове.

Гората Аокигахара, Япония

Гората на самоубийците

Преведено от японски означава "Равнината на сините дървета", но също така е известна и като "Гората на самоубийците" – вероятно се досещате, че това е едно от любимите места на самоубийците. Властите полагат много усилия, за да избегнат подобни инциденти: из гората патрулират полицаи, инсталирани са камери, както и упътващи знаци. Но местните хора често сигнализират за откриването на тела на самоубили се хора.

Призрачният град Ордос Кангбаши, Китай

Ордос Кангбаши

Ордос Кангбаши неслучайно се нарича призрачен град. Той е новопостроен град, в който никога не се заселват хора, поради високите цени на имотите и финансовата криза. Днес там живеят около 20 000 човека, но имайки предвид, че той е проектиран за 2 милиона души, се създава илюзията, че градът е празен, спрял във времето и пространството. В града може да откриете повече туристи, отколкото жители.

Петнистото езеро, Канада

Петнистото езеро

Езерото се намира в Британска Колумбия. Племето Оканага го нарича Клилук и му придава мистериозни способности. Необичайният му вид се обяснява с високата концентрация на магнезиев сулфат, сребро, калций и титаний. Туристите не могат да го доближат, без разрешението на старейшината на местното племе, така че те предпочитат да го снимат от разстояние.

Кратерът Дарваза (Дервезе), Туркемнистан

Кратерът Дерваза

Газовият кратер Дарваза, наричан още "Врата към Ада", се образува през 1971 г. в резултат на срутване на околната земя по време на проучвания. От земните недра се освободил джоб, пълен с газ, който бил подпален, за да не натрови хората от близките селища. Според изчисленията на геолозите, газът трябвало да изгори напълно за няколко дни, но пламъкът не е угасвал нито веднъж през изминалите 46 г. Кратерът привлича много туристи, фотографи и учени.

Костницата Седлек (Kostnice v Sedlici), Чехия

Костницата Седлек

Костницата Седлек, Църквата на Вси светии, се намира в границите на гробището на чешкия град Кутна Хора. Известна е с интериора си – вътрешността на сградата е украсена с човешки кости. Гробището не можело да побере всички мъртви и през 1400 г. бил изграден параклис с гробница, в която се съхранявали човешки останки. Костите и черепите по-късно били почиствани, избелвани и използвани за украса в църквата.

Остров Повелия, Италия

Остров Повелия

Според легендите Повелия е остров, на който били изпращани хора, болни от чума, за да умрат далеч от здравите. Поради тази причина според местните хора мястото е обитавано от неспокойните души на болните. Между 1922 и 1968 г. на острова функционирала и психиатрия. Тук мистерията се задълбочава, защото се носят слухове, че лекарите правели експерименти с пациентите. В крайна сметка главният лекар скочил от кулата на болницата и се самоубил. Днес островът е изоставен и необитаем.

Гората Хойа (P?durea Hoia), Румъния

Гората Хойа

Гората си е спечелила репутацията на място, където се случват много паранормални явления – като например свидетелства на очевидци, че са видели НЛО. Според местните хора продължителният престой в гората може да предизвика гадене, обриви и замаяност. Разбира се всичко това може да е просто една градска легенда… но съществуват много снимки на неидентифицирани летящи обекти, които според специалистите не са фалшификати.

Мостът Оувъртън, Шотландия

Мостът Оувъртън

Мостът в Дъмбъртън е много известен: кучета скачат от него надолу с главата, винаги на едно и също място – отдясно, между последните две прегради. Мостът бил обвит в мистицизъм, докато специалистът по животинско поведение Дейвид Секстън не проучил мястото и не открил голямо количество урина от норки и мишки. Тази субстанция много дразни кучетата и ги кара да се хвърлят от моста, без да се замислят.

Христос от бездната

Христос от бездната

Тази статуя е част от подводна изложба, организирана през 1965 г. На дъното на Средиземно море били потопени три статуи. По-късно били направени техни копия, като едното било потопено във водите край Флорида. Фигурите са огромни и високи като кули и, когато гмуркачите плуват около тях, имат чувството, че са в някакъв сюреалистичен свят на титани.

източник: brightside.me

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпорт и туризъмЗдравни съветиСпортПсихологияАнкетиСоциални грижиОбразованиеНормативни актовеОрганизации