Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 13 интересни наблюдения върху синия цвят и тези, които го обичат!

13 интересни наблюдения върху синия цвят и тези, които го обичат!

13 интересни наблюдения върху синия цвят и тези, които го обичат! - изображение

Всички ние се стремим към нови изживяванияе. Понякога не е нужно да ходим далеч, за да имаме нов опит, а просто се нуждаем от нова перспектива, която да ни помогне да видим всичко по друг начин и в друга светлина. Да забележим нещата, които са точно под носа ни – цветовете, например... Ние имаме склонност да подценяваме нещата, които виждаме всеки ден, но това никак не значи, че те не заслужават внимание.

1. Син е цветът на нашата планета.

Нашият свят е една малка синя точка в безкрайния мрак. Синьото е единствената ни отличителна черта за извънземните, които вероятно ни гледат от космоса!

2. Синьото е повече от просто цвят.

Без значение къде сме по света, било то в пустинята или в гората, небето винаги е синьо. Това е единственото нещо, което всеки има общо с другия и символ на единството и солидарността.

3. Първата емоция, която този цвят пробужда е доволство. Точно като водата, която ни очиства! Хората, които обичат синьо са спокойни и миролюбиви.

Въпреки че водата няма цвят, ние всички предполагаме, че тя е синя. Това, разбира се, има нещо общо с водораслите, които предават цвета си на водата. Въпреки това, има и психологическа причина водата да се асоциира със синия цвят.

4. Затвор означава да бъдеш лишен от небето, а синьото е свобода!

Хората, които обичат синьо са независими и обичат свободата си. Те не обичат да се налагат или някой друг да им се налага.

4. Синьото, което ни кара да се чувстваме свободни, също загатва за тъга на много езици; като безкрайно, опасно море.

5. Ние дори предполагаме, че сълзите ни са сини.

Синьото няма необуздаността или амбицията, характерна за червеното; или радостта на жълтото. Синьото загатва дълбоки емоции, а не повърхностни такива.

6. Хората, които обичат синьото са с по-развити инстинкти. Синьото символизира божественото в много религии.

Например, индуистката богиня, чиято кожа е синя на цвят или Мария Магдалена, която е покрита със синя материя... Синьото е земното отражение във всичко свято, което не принадлежи на този материален свят.

Това може би е причината хората, които харесват синьо да имат добри инстинкти!

7. Има безброй психологически ефекти на синьото. Според проучване, една от две еднакви гири се вдига по-лесно, ако е оцветена в синьо.

Така че не можем да отречем усещането за лекота на синьото!

Твърди се още, че хората, които обичат синьо са далеч от материалните амбиции.

8. Друго проучване показва също, че синьото е най-успокояващият цвят. Ето защо много държавни служители имат сини униформи.

Можете да се възползвате от това по различни начини; например, носете синьо, ако искате да преминете охраната на летището по-лесно и бързо.  Доказано е още, че можете да им имате доверие на тези, чиито любим цвят е синьото.

9. За разлика от зеленото или червеното, синьото засяга нашата душа, а не физическия живот. Ако човек обича синьо, той вероятно има силно въображение и духовност.

10. Хората, чиито любим цвят е синьото, са креативни. Доказано е още, че хората са най-продуктивни, когато са в синя стая.

Синьото е успокояващо за очите ви!

11. Синьото е вдъхновяващо, и е цветът, споменаван в най-много песни.

Това е така, защото хората, които обичат синьото, също са добри в изразяването на емоциите си. Те вдъхновяват и се вдъхновяват от другите.

12. Най-произвежданият и продаван цвят в текстила е синьото. Тъй като той не загатва никакви отрицателни чувства!

Хората, чиито любим цвят е синьо са свободни от болни амбиция, гняв и т.н. Те правят всичко възможно, за да стоят настрана от тези неща.

13. Независимо колко емоционални или тъжни, любителите на синьото никога не губят надежда. Синьото е цветът, който ни казва, че слънцето ще изгрее на сутринта, дори и в най-тъмните часове на нощта!

Източник: onedio.co

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЕ-тата в хранитеЗдравни съветиИсторияБотаникаПсихологияХранене при...СнимкиХрани и ястияАлтернативна медицинаРецептиФизиология