Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби 13 гениални изобретения за деца, които улесняват живота на родителите

13 гениални изобретения за деца, които улесняват живота на родителите

 13 гениални изобретения за деца, които улесняват живота на родителите  - изображение

За да улеснят живота на своите деца, мама и татко често се превръщат в малки изобретатели. За да направят децата си щастливи и доволни креативността на родителите се засилва до неочаквани висоти. Ще се изумите от това колко са прости ефективни следващите изобретения!


Представяме ви 13 гениални изобретения за деца, които улесняват живота на родителите. 

Печати от картофи

картфени печати

Докато приготвяте вкусна мусака и детето ви се суети около вас може да експериментирате с картофите, които режете. Издълбайте разнообразни форми от зеленчука и дайте на вашето дете да си играе с тях. То може да ги използва като печати за рисуване. Уверете се, обаче, че малкото е запознато къде може и не може да поставя новата си играчка.

Вода вместо боя

боядисване

Ако искате да научите детето си как да се труди, дайте му за задача да „боядиса“ оградата в двора, като използва само вода.

Малка кутия за бисквити

кутия за бисквити

Ако решите да дадете на детето си лека закуска, направете го, но в кутия с капак подобен на този от снимката. Той или тя ще се съсредоточи повече върху изваждането на храната от кутията. Следователно малкото ще се храни по-малко и ще бъде заето за по-дълго време.

Чиния с дупка за сладолед

чиния за сладолед

Има начин децата да спрат да цапат всичко наоколо със сладолед. Просто пробийте дупка през хартиена чиния с дръжка за сладолед или ледена близалка. По този начин всичко ще се отича в съда и детето ви ще се цапа по-малко.

Огърлица от  домакински гъби

огърлица

Много добра идея, с която да разхладите детето си през летните месеци. Направете му огърлица от домакински гъби и намокряйте отделните парчета периодично.

Стикери за стъкло

стикери за стъкло

Съществува много лесен начин малките да не се отегчават по-време на дълъг път. Просто им дайте да лепят стикери на стъклото, които след това ще свалите лесно.

Платно за малки художници

платно за художници

Детето може да бъде заето часове с рисуване. Вместо да се огранича да твори на лист хартия може да му осигурите много по-голямо пространство. Ето как: Сложете прозрачен найлон на пода и залепете краищата му с тиксо, за да не мърда. Огромното платно е готово и вашето дете може да създава шедьоври. Само не забравяйте да се уверите, че то знае къде може да драска и къде не!

Парчета диня

парчета диня

За да избегнете петната от диня по дрехите на малките, ви съветваме да нарежете динята, по начина, който е показан на снимката.

Помощ при тренировка

тренировка

Винаги можете да помолите детето за помощ по време на тренировка. По този начин то ще се забавлява, но и ще ви помогне.

Течен тебешир

течен тебешир

Вместо да оставите малкото да рисува с цветни тебешири вие можете да направите нещо по-разчупено. Ето как: Смесете цветни тебешири с вода и дайте на детето си четка, за да създава невероятни произведения на изкуството.

Засъхнали маркери

маркери

За да "съживите" старите маркери, които вече са изсъхнали ги поставете във вода. Те ще пуснат цвят, който ще наподобява на цвета при водните бои. Гарантираме, че вашето дете ще може да твори с часове.

Новата роля на формите за лед

форми за лед

Една обикновена палитра често може да прелива, когато децата са наоколо. Защо да не дадете на вашия креативен художник форма за ледени кубчета, за да смесват боите там?

Шапка за вана

шапка за вана

Тази специална шапка ще предпази очите на вашето бебе от шампоан и вода.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижиСнимкиПсихологияЛюбопитноНовиниАнкетиОрганизацииСпециалистиСпортРецептиТестовеХранене при...Алт. медицинаИнтервютаИсторияЗаведенияОбразованиеНормативни актовеКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника