Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 9 малки тайни от родители, които са отгледали щастливи деца - част 2

9 малки тайни от родители, които са отгледали щастливи деца - част 2

9  малки тайни от родители, които са отгледали щастливи деца - част 2 - изображение

Те са по-малко стресирани

семейство

Изследвания стигат до заключението, че чувствата и емоционалното състояние на майката засягат пряко всички членове на семейството. Същото правило важи и за негативните емоции. Емоционално стресираните родители не желаят децата им да се чувстват по същия начин.

Те работят за изграждане на взаимоотношения с децата си

семейство

Децата се научават на грижи и уважение, когато виждат същото поведение в околните. Когато усещат любовта на родителите си, те се привързват към тях. Тази привързаност ги прави способни да ценят нещата, които ги заобикалят. Прекарвайте повече време с децата си: четете заедно преди сън, говорете с тях и ги слушайте, когато споделят проблемите си с вас.

Те не крещят и никога не пошляпват децата си

майка и син

Пошляпването никога не работи, когато става въпрос за изграждане на поведение при децата. Вместо това те се опитват да измислят нови начини за избягване на наказанието. Такива деца стават разглезени и често лъжат. Децата, които никога не са преживели емоционално насилие, са по-малко депресирани, имат склонност да контролират емоциите си по-добре и да имат добра памет.

Родителите са модел за подражание на децата си

баща и дъщеря

За да могат децата ви да ви уважават и вярват, трябва да признаете собствените си грешки и недостатъци. Трябва да сте честни, но справедливи и да зачитате техните гледни точки. Това обаче не означава, че трябва да сте съгласни с тях през цялото време.

Те помагат на децата си да се справят с негативните чувства

майка и дъщеря

За съжаление, децата не се раждат със способността да контролират чувствата си. Те се нуждаят от помощта ви, за да се научат как да го правят. Опитайте се да помогнете на детето ви да разбере собствените си чувства и да се научи да говори за тях. Покажете му един прост трик, за да се справи с преобладаващите емоции: спрете за секунда, поемете дълбоко въздух, като използвате носа си, издишайте през устата и бройте до пет.

Вижте първата част ТУК

 източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиНовиниАнкетиОрганизацииСпортРецептиТестовеИсторияАлт. медицинаИнтервютаХранене при...ЗаведенияОбразованиеНормативни актовеСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника