Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 12 харизматични пенсионери, за които възрастта е просто число – част 2

12 харизматични пенсионери, за които възрастта е просто число – част 2

12 харизматични пенсионери, за които възрастта е просто число – част 2 - изображение

Свикнали сме да мислим, че хората в напреднала възраст не водят особено активен начин на живот в сравнение с по-младите. Те предпочитат да се грижат за внуците си или да говорят с други себеподобни. Имаме 12 изненади за вас – те са екстравагантни, положителни и смели, като определено знаят как да се радват на живота.

Павел Резвой, който прекосява океана на 65-годишна възраст

Павел Резвой

През 2004 г. Павел Резвой прекосява Атлантическия океан с гребна лодка. По това време той е на 65 години. Една година по-късно става третият човек в света прекосил Индийския океан и втория, който е преминал два океана. 

76-годишната Анет Ларкинс поддържа диета със сурова храна

Анет Ларкинс
Анет е убедена, че притежава енергията на 25-годишно момиче и мечтата й е хората да са по-запознати с тази различна страна на храненето.

На снимката Анет Ларкинс е на 71 години. Пет години по-късно тя все още изглежда по-млада от останалите жени на нейната възраст – понякога хората считат, че е дъщеря на съпруга си! Тайната на запазения й външен вид е, че когато навършва 40 години решава да опита сурова храна. В момента тя се храни предимно със сурови зеленчуци и плодове, бобови култури и билки, които отглежда сама. Анет спира да яде месо, млечни продукти и преработени храни. 

Дейдре Ларкин, на 86 години

Дейдре Ларкин

Ларкин се събужда всяка сутрин в четири часа сутринта – тя е бивша пианистка и шампион на множество маратони в своята възрастова група (80+). Участва в 60 маратона само за 2017 г. Изглежда невероятно, но Дейдре е родена без един гръбначен прешлен, затова лекарите й препоръчват минимално движение. На 38 години претърпява операция, след което й е толкова трудно да се движи, че едва успява да повдигне чаша чай. През 2000 г. е диагностицирана с остеопороза. След повече от 10 години терапия с лекарства и инжекции тя разбира, че всичко това е безполезно. През 2010 г. (когато е на 78 години) Дейдре решава да се практикува сутрешно тичане заедно със сина си. Осем години по-късно от остеопорозата почти няма й следа. Сега тя е убедена, че животът без движение е бавна смърт.

Айрис Апфел, на 96 години, реставратор и дизайнер

Айрис Апфел Айрис Апфел

Айрис Апфел е известна американска дизайнерка и колекционер. Тя отделя повече от 40 години от живота си на интериорния дизайн, възстановява домовете на хората и дори приема поръчки от Белия дом. Айрис започва да колекционира дрехи на 12-годишна възраст. Само десетилетие по-късно хората виждат нейната огромна колекция с над 300 аксесоара. Изложбата й е много успешна и са поканени знаменитости. През 2015 г. тя се прощава със съпруга си Кайл, три дни преди той да навърши 101 години. Айрис и Кайл споделят 76 щастливи години заедно. Въпреки загубата тя все още е изпълнена с енергия, невероятно чувство за хумор и продължава да промотира бижутата си.

80-годишната Хайди Хетцър, която пропътува света с кола

Хайди Хетцър

80-годишната Хайди Хетцър е легенда в Гемания: през младостта си тя е автомобилна състезателка, след което става собственик на един от най-големите магазини за Opel в Берлин. На 76 години решава да повтори световноизвестното пътешествие на автомобилния състезател Клеър Стинс. Хайди започва пътуването си на 27 юни 2014 г. и от Берлин и преминава през Източна Европа, Близкия Изток, Китай, Лаос и Малайзия.

Бади Уинкъл, на 89 години – модел за подражание

Бади УинкълБади Уинкъл

Бади Уинкъл е жена от Кентъки, която навършва 90 години на 18 юли. Тя има повече от 3.3 милиона последователи в Инстаграм, включително Риана. Всичко започва през 2014 г., когато нейната внучка публикува кратък видеоклип в мрежата, който става много популярен. Тогава Бади решава да започне собствена Инстаграм страница, в която да споделя забавни и ярки снимки от живота си. Нейните постове с ексцентрични облекла изумяват, но и вдъхновяват много хора. Въпреки че е загубила сина и съпруга си, днес тя е една от най-популярните Инстаграм баби, а известните марки й плащат големи суми само за да държи продуктите им в ръцете си.

Вижте първата част на статията ТУК.

Редактор: Наталия Тотева

Източници: brightside.me, instagram.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиБотаника