Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 12 факта, които ще ви изненадат – част 1

12 факта, които ще ви изненадат – част 1

12 факта, които ще ви изненадат – част 1 - изображение

Знаехте ли, че в горещите летни дни често можете да видите пияни пчели? Или, че едно от най-популярните рибни ястия може да предизвика ужасни халюцинации? Или че човекът, създал Шерлок Холмс, успява да разреши няколко трудни дела за престъпления в реалния живот? Ако отговорът на всички тези въпроси е "не", тогава - прочетете статията и се подгответе да бъдете изумени!

Някои видове риба могат да причинят халюцинации след консумация

риба

Салема е риба, която при консумация, може да доведе до ефект, сравним с този на LSD, който може да продължи до 36 часа. Според списание "Клинична токсикология" има случаи на хора, които изпитват слухови халюцинации (под формата на писъци и викове) и визуални такива (например, случай на човек, който е принуден да спре колата си, защото изведнъж е "заобиколен от гигантски членестоноги").

Но въпреки всичко това, Салема е изключително популярна риба по крайбрежието на Средиземно море и се използва при подготовката на разнообразие от ястия. Тези деликатеси обикновено са търсени в курортите във Френската Ривиера, Кипър, Малта, Испания и Италия.

През 1140 г., след трудна обсада, германският император Конрад III завладява крепостен град

 крепостен град

Измъчван от продължителната съпротива на жителите, той осъжда всички мъже в града на смърт.

Що се отнася до жените - той им позволява да напуснат и да вземат всички ценни вещи, които могат да носят на раменете си. Без да се замислят, жените оставят ценностите си, като вместо това избират да носят съпрузите си на раменете си. Когато вижда това, кралят хвали жените  за хитростта и предаността им. Поради това се запазва и мъжкото население на града.

В миналото хората използват гробища, а не паркове, за отдих

на почивка на гробищата

През 19-ти век в Европа и Америка, обществените паркове все още са малко и са далеч. Така че хората са прекарвали свободното си време в други по-близки места, като гробища. В онези дни не е било необичайно да видите жена, която чете книга, докато се опира на надгробен камък, или семейство да си прави пикник до надгробна плоча.

Съществува паметник в САЩ, на който има съвети на 8 различни езика за това как да се формира обществото след Апокалипсиса

паметник в САЩ

В щата Джорджия има огромен гранитен паметник, построен през 1980 г. Той съдържа инструкции на 8 модерни езика (английски, испански, суахилски, хинди, иврит, арабски, китайски и руски) и съкратените им версии на 4 стари езика (Акадски, древногръцки, санскритски и древноегипетски) за това как да се формира прилично общество след Апокалипсиса.

Вписани на 6 гранитни плочи са 10 принципа (или заповеди), които разказват за важността от запазване на живота на Земята и взаимното уважение. Освен това плочите съдържат указания за създаване на компас, календар и часовник.

Шерлок Холмс, решава стотици измислени престъпления, Артър Конан Дойл - 2 в реалния живот

Артър Конан Дойл

Приключенията на Шерлок Холмс, описани то писателя Дойл водят до неочаквани събития. Писателят започва да получава писма с молби за помощ при решаването на истински престъпления. От всички (неизменно дребни) случаи само един привлича вниманието на Конан Дойл.

През 1906 г. сър Артър Конан Дойл решава да докаже невинността на Джордж Едалджи - човек, осъден за осакатяване на добитък. На писателят му са необходими само няколко часа, за да опровергае аргументите, представени от полицията, и да помогне на бедния човек да изчисти името си. След това няколко години по-късно Конан Дойл помага да се оправдае човек, обвинен в убийство.

 

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияРецептиЛюбопитноИстория