Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 12 признака, че сте по-интелигентни, отколкото подозирате

12 признака, че сте по-интелигентни, отколкото подозирате

12 признака, че сте по-интелигентни, отколкото подозирате - изображение

Замисляли ли сте се някога колко сте интелигентни? Сега ще видите 12 признака, които го доказват. Със сигурност ще се припознаете в поне два от тях.

Вземали сте уроци по музикален инструмент

Много проучвания показват, че уроците по музикален инструмент помагат за развитието на детето. Според едно от тях само 1 месец свирене на пиано например може да помогне на 4-6-годишно дете да подобри резултатите си в училище и да улесни самото учене. Свирили ли сте на цигулка като дете? Може би това е причината да сте толкова умен днес!

Вие сте най-голямото дете в семейството

Според едно интересно проучване най-голямото дете в семейството има умерено по-висок коефициент на интелигентност от своите по-малки братя и сестри. Обикновено това е причината най-голямото дете да е по-успешно от по-малките в семейството.

Имате стройна фигура

През 2006 г. било проведено ежегодно проучване. То разкрило интересна връзка: колкото по-голяма е обиколката на талията на някого, толкова по-слаби са умствените му възможности. Изследването също така твърди, че 11-годишните деца, които получават по-ниски резултати на тестовете, са по-предразположени към напълняване до навършване на 40 години. Шансовете техните по-умни връстници да учат по-добре, да се стремят към по-добри резултати в училище и да се грижат по-добре за здравето си, са по-големи.

Кърмени сте като бебе

Учени от Великобритания и Нова Зеландия изследвали около 3 000 деца и открили, че онези, които били кърмени като бебета, получили средно около 7 точки повече на тестовете за интелигентност, отколкото онези, които не са кърмени. Но това важало само за децата, които притежават определен вид ген /който присъства и при децата, които не са кърмени/. Механизмът на свързване между този ген и кърменето все още не е известен.

Като малки сте обичали да четете

Спомняте ли си дали сте чели много като деца? Ако любовта ви към книгите е започнала още в ранна детска възраст, шансовете да сте по-умни като възрастни са по-големи. Учените изследвали 2 000 двойки близнаци и се оказало, че децата, които се научили да четат по-рано, получавали по-високи резултати на тестовете в училище. Авторите на проучването смятат, че четенето в ранна детска възраст подобрява вербалните и невербални способности на човек.

Левичар сте

Съществуват данни, че голям процент от престъпниците са левичари. Специалистите все още не могат да обяснят този феномен. От друга страна, според последните изследвания левичарите са склонни да мислят дивергентно – вид креативно мислене, което дава възможност за откриването на повече от едно решение на дадена задача и проблем. Левичарите често са по изобретателни и умеят по-добре да излизат от трудни ситуации. Това не е ли знак за висок интелект?

Често се тревожите

Все повече и повече изследвания доказват, че хората, които се тревожат по-често за различни неща, са по-интелигентни от хората, които не го правят. Възможно е това да е резултат от факта, че те винаги мислят за възможните последствия от своите действия, поради което се опитват да се подсигурят, че всичко ще се нареди по възможно най-добрия начин.

Високи сте

Проучване, проведено в университета Принстън показало, че високите деца се справят по-добре в училище, отколкото по-ниските си връстници, а като възрастни печелят повече пари. Така че изпънете гръб – имате с какво да се гордеете. 

Любопитни сте

Професор по бизнес технологии в лондонски университет стигнал до заключението, че любознателността е важна характеристика на интелигентните хора. Любопитните хора притежават по-изчистена форма на мислене и имат дългосрочен интерес да откриват нови неща и да се развиват като хора.

Забавни сте

Оказва се, чувството за хумор и интелигентността са взаимосвързани. При едно изследване 400 ученика направили тест за интелигентност, след което трябвало да измислят забавни заглавия на сцени от анимационни филми. Сещате ли се кои били по-забавни?

Стремите се към перфекционизъм

Умните хора обикновено са перфекционисти. Те никога не са наистина доволни от начина, по който се справят с нещата. Ако се занимават с някакъв спорт, те прекарват повече време в тренировки, за да се превърнат в най-добрия играч на отбора. А ако не са доволни от външния си вид, те ще прекарват повече време във фитнеса. Животът им е постоянна работа в прогрес.

Вие сте нощна птица

Звучи странно, но се оказва, че хората, които обичат да остават до късно през нощта, са по-умни от "ранните пилета". Способността да работите и то ползотворно нощем, както е известно, не ни е присъща по природа. Поради тази причина учените стигнали до заключението, че интелигентните хора си лягат по-късно, защото искат да разширят границите на своите способности.

източник: brightside.me

 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиНовиниСнимки