Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 12 неща, които правите, защото сте интроверт, но хората мислят, че сте просто груби - част 1

12 неща, които правите, защото сте интроверт, но хората мислят, че сте просто груби - част 1

12 неща, които правите, защото сте интроверт, но хората мислят, че сте просто груби - част 1 - изображение

Ние срещаме толкова много различни хора всеки ден – на училище, работа, партита и дори вкъщи. Всеки има различен подход към нещата и живота. Някои обичат да водят неангажиращи разговори, като такива за времето, икономиката или политиката, докато други са необщителни и не говорят много. Не се обиждайте от това! Интровертните остават затворени в това, което се е превърнало в тяхна "зона на комфорт", а понякога е трудно да се откъснете от комфортната си зона. Много от тях, предпочитат да се въздържат от някои неща и това не е кой знае какво!

Такъв тип хора не обичат много да се социализират, те предпочитат да са насаме с добра книга или да играят видео игри сами. Груповите разговори, партита или дори учебни групи просто не са за тях. Естествено интровертите имат свой собствен начин да правят всичко. Те може би невинаги изглеждат "нормални" за своето обкръжение, но не се притеснявайте - те са! Тук ще говорим за някои от тези особености и защо интровертите са устроени по този начин.

1. Отменяне на планове

Колко пъти сте отменяли плановете си с приятели в последния момент? Сигурни сме, че всички сме чували тези думи преди "Съжалявам ... нещо изскочи" или: "Просто не съм в настроение за това днес" - да, чували сте го твърде много пъти ...

Интровертите обичат да си стоят вкъщи, за предпочитане сами. Те биха предпочели да са в своето си кътче 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, независимо от това какво се случва във външния свят. Смята се, че така те изпускат много от контакта и това не позволява интимност в приятелствата им, според д-р Андреа Боние. Но това със сигурност не означава, че те са тревожни или депресирани. Повечето от тях просто предпочитат самотата.

Понякога всичко, което те искат, е време за себе си. От четене до готвене, наслаждавайки се на голяма чаша кафе или просто хубава тиха разходка, те правят всичко сами. Всичките тези срещи с хора, социализация и създаване на нови приятелства - понякога това ги натоварва. Интровертите предпочитат да останат у дома, защото всичко, от което имат нужда, са самите те!

2. Партито току-що започна ... почакай ... какво?

Интровертите доста често напускат партито, преди още да е започнало. Говорим за тихо измъкване. Още сте на първата си напитка, а вашият приятел интроверт вече е на половината път към къщи. Независимо дали става въпрос за училищни партита, клубове или дори за официално събитие; Партитата просто не са тяхното нещо. Отново, те включват твърде много социализиране. Хората с подобна личностна особеност предпочитат да останат сами със себе си или с близките си хора.

Общите разговори и неудобните такива са нещо, което те избягват на всяка цена. Сигурно сте хващали своя интровертен приятел, опитвайки се да общува с хора, кимайки с неудобство и насилена усмивка. Интровертите предпочитат да водят по-скоро дълбоки интимни разговори, отколкото такива за общи неща. Просто така са устроени. И причината не е, че мразят хората, нали знаете, освен ако не го твърдят, разбира се. Както казва Чарлз Буковски: "Не мразя хората, просто се чувствам по-добре, когато не са наоколо."

3. Моля, вдигни телефона!

Както вече стана ясно, говоренето или изобщо ангажирането с разговори не е най-любимото нещо за интровертите. Те разчитат на наблюдение - израженията на лицето и жестовете. Интровертите използват жестове и лицеви изражения, за да се уверят, че отсрещният разбира това, което те казват. Бихме могли да кажем, че разговорът с интроверт е невъзможен без жестове и изражения.

А това е точно каквото телефонът отнема като възможност. При него физическите аспекти на разговора, на които интровертът толкова силно разчита, просто отсъстват като опция. Така че за него да вдигне телефона или да говори дълго, след като го е направил, може да бъде трудна задача. Понякога интровертите просто не вдигат и ви пишат съобщение обратно. Те го предпочитат. Поръчването на храна по телефона също е изключително трудна задача за тях, ето защо обичат да поръчват онлайн. Когато говорим за телефонно обаждане на приятел или любим човек, те обикновено избират да пишат!

4. Не на общите приказки

Когато искат да говорят с вас и да ви опознаят добре, интровертите предпочитат просто да пропуснат любезниченето и да преминат направо към дълбоките емоционални разговори. Общите разговори не са толкова вълнуващи, колкото смятат екстровертите. Интровертите предпочитат да се заемат с дълбок и смислен разговор. Тези за времето и икономиката просто им се струват ... фалшиви.

Интровертите биха предпочели по-скоро кратки и директни разговори, такива за по-значими неща. Както казва психологът Лори Хелго в своята книга "Интровертната сила: Защо вашият вътрешен живот е вашата скрита сила", "Интровертите не мразим общите приказки, защото не харесваме хората. Ние мразим общите приказки, защото мразим бариерата, която те създават между хората."

Повърхностният разговор източва способността на интровертите да имат ежедневни социални контакти. Така че, ако избягвате контакт с ближния си сутрин, това може би означава, че просто сте интроверт!

5. Времето насаме е най-доброто време

Прекарването на качествено време насаме е може би една от най-обичаните дейности на интровертите. Тайната зад това е фактът, че те не се вълнуват от печеленето на "награди" или "удоволствие", колкото екстровертите. Мозъците им обикновено не се интересуват от подобни неща.

Те не се интересуват от безсмислено общуване, като намирането на нови хора и възможности. Защо това е така? Това е така, защото техните нива на допамин не се повишават много по отношение на възможността за удоволствие. В резултат, усилията просто ги изтощават. Те предпочитат да бъдат вкъщи, без да ги е грижа за света. Това ги зарежда физически и емоционално.

6. Около света ... сами

Интровертите обичат да пътуват сами. За разлика от този на екстровертите, умът на интровертите разчита в голяма степен на мислене и наблюдение. Те предпочитат да наблюдават другите хора и да ги оставят те да говорят. Те планират пътувания, които да подхождат на тях и настроението им - екскурзии до тихи места, където могат просто да седнат край плажа, да прочетат книга или да се насладят на гореща чаша кафе, тяхната чаша кафе!

Източник: tapoos.com

Снимка: introvertspring.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съвети