Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Най-подходящите породи кучета за интроверти

Най-подходящите породи кучета за интроверти

Най-подходящите породи кучета за интроверти - изображение

Независимо какъв човек сте, със сигурност има поне една порода кучета, която перфектно да пасва на темперамента ви. Но ако определяте себе си като интроверти, като срамежливи хора, които избягват прекалено много социални контакти, то коя порода би се вписала най-добре в начина ви на живот?

Вижте нашите предложения.

Кавалер кинг чарлз шпаньол

куче

Невероятно сладки и послушни, кучетата от тези породи са перфектни за скромни и срамежливи личности. Те са любвеобилни, уравновесени и не твърде претенциозни. Лесно се приспособяват към поведението на стопаните си и нямат нужда от твърде големи разходки, както някои ловджийски породи например.

Немски дог

куче

Въпреки че немският дог е огромен по размер, той е един добър великан. Тези кучета всъщност са много нежни и срамежливи. Обичат спокойните и усамотени разходки, както и гушкането и милувките.

Аляски маламут

 куче

Аляският маламут е социална порода, лоялна и любвеобилна. Тези кучета внасят много радост и веселие. Точно затова биха били страхотна и разведряваща компания за един интроверт.

Бигъл

куче

Ако сте човек, който предпочита да си стои вкъщи, но би искал да има пале, което да разведрява сивите му дни – бигълът би свършил чудесна работа. Бигълите са твърде експанзивни и енергични, но това не ги прави неподходящи за интроверт. Напротив, с добрия си темперамент и лудешките игри те могат да бъдат причина за много щастие в живота на всеки тип човек.

Пудел

куче

Пуделите са приятелски настроени към всички, верни са на стопаните си и са подвластни на дресировка. Поради естественият им инстинкт да усещат настроенията на хората, те са перфектни за интроверни и емоционални личности.

Нюфаундленд

куче

Подобно на немския дог, това са големи кучета с много нежен характер. Те са подходящи за интроверти, тъй като са много интелигентни, добродушни, нежни и внимателни. Те ще обичат и ще искат да бъдат във вашата компания, а същото ще желаете и самите вие, след като рекарате малко време с тях.

Редактор: Милена Минчева

Източник: countryliving.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноАнкетиВидеоСпортНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина