Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 12 гадни неща, които вашето тяло прави, без да можете да го контролирате – част 1

12 гадни неща, които вашето тяло прави, без да можете да го контролирате – част 1

12 гадни неща, които вашето тяло прави, без да можете да го контролирате – част 1 - изображение

Може би си мислите, че контролирате телесните си функции, но това е глупава приумица да смятате, че можете да уловите юздите на неудържимата карета, която представлява вашето тяло. Независимо дали сте будни или спите, има неща, които тялото ви винаги прави, а някои от тези телесни функции, които не можете да контролирате, са наистина страховити и леко отвратителни. Човешкото тяло е пулсираща, бълбукаща маса живот, която непрекъснато убива и регенерира себе си, което означава, че във всеки един момент от деня носите около една количка пълна с отпадъци в тялото си. И няма какво да направите по въпроса.

Начините, по които не можете да контролирате тялото си, не се отнасят само до всички отвратителни неща, които се случват във вашия стомах - безкрайната сага на хаоса също важи за вашия мозък. Може би си мислите, че можете да ръководите "канчето" си, но с количество произволни неврони, изстреляни в тази сива маса, която наричате "мисловна кутия", няма начин да знаете какво следва. След като прочетете за нещата в тялото си, които не можете да контролирате, няма да ви остане нищо друго, освен да се наслаждавате на факта, че то е сложна система, която постоянно се издига на ръба на унищожението. Единственият друг начин да се справите с тази информация е да тичате в нощта, крещейки в опит да откъснете плътта си - нещо, което всъщност може да поискате да направите, след като прочетете някои от тези данни. Шегуваме се! ;)

Урина постоянно се вари в тялото ви

Няма значение дали работите в банка, дали сте главен изпълнителен директор на важна фирма, вашата първа (и основна) работа в този свят – вие сте огромен механизъм за варене на урина. Цялото ви тяло е конструирано да филтрира течност през бъбреците, нефроните и гломерулите (гломерулите?), и да разграничава течностите, които могат да бъдат филтрирани в кръвта ви от тези, които са токсични. Последните служат да пълнят пикочния мехур с урина.

Себум се излива от лицето ви

Себумът - мазната секреция на мастните жлези, е най-общо мазнината, която идва от всичките ви пори през цялото време, ежедневно. Без значение какво правите, вие винаги сте покрити с тънък слой себум, който поддържа кожата ви влажна и лъскава. Ако имате прекалено много себум, вероятно страдате от акне, но ако имате точното количество, вероятно сте красив човек, който всеки презира (това е истината). Няма много какво да сторите за вашата мазна кожа. Можете да намалите приема на мазната храна, но това, което действително трябва да направите, за да промените количеството мазнина върху кожата си, е да построите машина на времето и да убедите своя родител с по-малко мазна кожа да се омъжи за някой друг с малко количество себум. Ако тялото ви не осигуряваше постоянно количество мазнина, щеше да има голяма вероятност цялата ви кожа да се разпадне, оставяйки ви под формата на купчина кърваво месо.

Не е нужно да се срамувате от тези неприятни мисли

Минавало ли ви е през ума някога как котка намушква баба ви с лимон? Това е така, защото мозъкът ви е изрод, но това няма нищо общо с вас. Когато видите кръв върху ножа в месарския магазин и си представяте, че го облизвате, това не означава, че имате фетиш към кръв. Това просто означава, че мозъкът ви скалъпва смахнат сценарий за най-неподходящото развитие на нещата - нещо като фонова програма, която превръща въображението ви във филм, който не сте искали да гледате. Колкото повече се концентрирате върху натрапчивите мисли и се опитате да ги потиснете, толкова по-вероятно е те да се връщат често. Така че следващия път, когато си представяте как блъскате майка си надолу по стълбите, просто се наслаждавайте на факта, че всъщност няма да го направите и дори не трябва да се притеснявате, че сте си го помислили.

Устата ви буквално бъка от слюнка по всяко време

Кога за последен път седяхте и си мислехте колко много слюнка се събира в устата ви? През целия ден вашите слюнчени жлези произвеждат около два до четири пинта слюнка на ден, обикновено следобед (тогава жлезите са най-активни) и няма нищо, което да направите, за да го спрете.

Вие преглъщате наистина много слуз

Опитайте, ако искате, но вие никога няма да можете да спрете да поглъщате капчици слуз ежедневно през целия живот. Това е истински отвратителен трик, който тялото ни играе, но в рамките на 24 часа то произвежда 1,5 литра слуз. Без да се налага да мислим за това, ние произвеждаме слуз в устата, гърлото и носните проходи, която действа като мрежа, улавяща нежеланите частици в тялото ни. Но по-голямата част от тях отиват точно в стомаха ни, където се смилат и кръговратът започва отново.

Източник: ranker.com

Снимка: пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиСпортПсихологияЛюбопитноНовиниФизиологияРецептиИсторияКлинични пътекиКалкулаториПроизводители