Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 11 съвпадения, които ще учудят дори скептиците - част 1

11 съвпадения, които ще учудят дори скептиците - част 1

11 съвпадения, които ще учудят дори скептиците - част 1 - изображение

Животът ни е пълен с невероятни събития, които понякога не могат да бъдат обяснени по разумен начин. Някои смятат, че това са знаци, a други казват, че са просто съвпадения.
Представяме ви 10 съвпадения, които ще учудят дори скептиците.

Корабите „Олимпик“, „Титаник“ и „Британик“

През 1907 г. компанията „White Star Line“ построява 3 подобни кораба и всички те имат сходна съдба. Всички знаем за трагичния край на „Титаник“, който се сблъсква с айсберг и потъва. Неговият кораб близнак - "Британик", споделя съдбата му през 1916 година. И той потъва трагично, също като "брат" си. Причината и до ден днешен остава неизяснена, а изследователите спорят по въпроса дали е потопен от торпила, изстреляна от вражеска подводница, или е попаднал на мина. „Олимпик“ е най-големият „късметлия“ . Той се сблъсква с друг кораб. След време е поправен, но отново претърпява корабокрушение, след като се блъска във фар на бряг в Канада.

"Мис Непотопяема"

Мис непотопяема

Историята на сестрата Вайълет Джесъп определено си заслужава филмова адаптация. Оказва се, че тя е била на екипажа на всичките три прословути кораба и оцелява и при трите катастрофи. Първо на „Олимпик“ (където тя е невредима), а след това и на Титаник (успява да се качи в една спасителна лодка ) На „Британик“ тя няма друг избор, освен да скочи, тъй като корабът потъва прекалено бързо. Тя скача, но попада под кила на кораба и удря главата си, но оцелява!

Марк Твен и Халеевата комета

Марк Твен

Писателят Марк Твен се ражда през 1909г. – само две седмици след най-голямото приближаване на Халеевата комета до Земята. Той умира през 1910 г., когато е следващото й появяване. Години преди да почине той предсказва: "Дойдох с Халеевата комета през 1835 г. Следващата година тя идва отново и се приготвям да си отида с нея. Това ще е най-голямото разочарование в живота ми, ако не си замина с нея Всевишният без съмнение е казал: "Ето, две необясними явления дойдоха заедно, следователно трябва и да си отидат заедно".

Регистрационният номер на Франц Фердинанд

Фердинанд

На 28 юни 1914 г. австрийският престолонаследник ерцхерцог Франц Фердинанд и съпругата му София са застреляни от членове на терористична организация .Това се води и като официална причина за избухването на Първата световна война.

кола

Двамата са били застреляни в кола, чиято регистрационна табела (А III-118), както някои твърдят, намеква за датата на края на войната - 11 ноември 1918 г. (11.11.18).

Първият и последен войник през Първата световна война

първият и последен британски войник

Гробовете на първия и последния британски войник, загинали по време на Първата световна война се намират на разстояние от 6 метра. Паметниците им са обърнати с лице един към друг, което е съвсем случайно.

Вижте втората част ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайл