Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Защо всички промени в живота ви са част от добре обмислен план?

Защо всички промени в живота ви са част от добре обмислен план?

Защо всички промени в живота ви са част от добре обмислен план? - изображение

Хората обикновено не отдават голямо внимание на определени събития, които предпочитат да наричат просто случайности. Въпреки това съществуват невероятни случки, които ако не успеят да ви променят представата за света, поне ви карат да си зададете хиляди въпроси.

А сега вижте защо толкова често се сблъскваме с т. нар. съвпадения.

Вие сами създавате реалността, в която живеете

Съществуват аспекти на нашия живот, които остават извън нашия контрол. Например подсъзнателните желания и мисли, които могат да се материализират в живота ни без нашето желание. Обикновено те приемат формата на невероятни съвпадения.

Проблемът с подобни съвпадения е отбелязан за пръв път от Карл Густав Юнг. Той е убеден, че по-голямата част от най-забележителните съвпадения са свързани с интрапсихични събития, мисли и дори сънища. Ситуации от този тип показват, че нашият ум може да си взаимодейства лесно с физическия свят. Казано с прости думи, мислите са материални, дори и подсъзнателните.

Може би ще попитате "Аз ли създадох всички лоши неща, които ми се случват в този момент?" Да, но не винаги. Важно е да запомните, че съществуват неща, които са извън нашия контрол. Но е факт, че по-голямата част от онова, което се случва в живота ни, е отговор на нашите умствени вибрации.

Сигналите могат да са смесени

Съществуват мисли, страхове и картини, които са израз на нашите мечти, както и други неща, които често се появяват в умовете ни. Вселената реагира на честотата на тези мисли и изглежда създава събития, свързани с тях. Затова когато някакво невероятно съвпадение безцеремонно наруши всекидневния ви живот, запитайте се дали наистина е толкова странно, че сте привлекли тези събития или хора в реалността си.

Същевременно би било грешно да заявим, че буквално всяко нещо, човек и събитие, които сме привлекли в живота си, са резултат само и единствено от непреодолимата ни ментална енергия. Съществува друг важен фактор, който не бива да забравяме: докато ние създаваме нашата реалност, другите също оформят своята и те неизбежно се преплитат. Работата е колективна. Ако срещнете непознат на пътя, това не означава, че той се е материализирал от вашите мисли. Може би вие сте произлезли от неговите. Или и двамата сте резултат от мислите на трети човек, група или т.н.

Ефектът на огледалото

Най-лесният начин да си представите всичко, описано до тук, е следният: представете си огледало, което винаги е под краката ви. Онова, през което преминавате или за което често мислите, се отразява в огледалото и се превръща в реалност. Истината е, че огледалото е реалността.

Оказва се, че всичко, което мислите "отвъд огледалото" се отразява в реалността и съвпаденията могат да се нарекат знаци: знаци за вашите истински мисли.

Един от малкото хора, осмелили се да изследват природата на тези съвпадения от научна гледна точка, е д-р Бернард Дж. Бейтман, професор по психиатрия от университета във Вирджиния, САЩ. Да заявим, че тези събития са случайност "е да кажете, че случайностите нямат собствено значение или, че не са важни. Подобни твърдения трудно биха могли да се считат за научни без необходимите доказателства. Съвпадението не е обяснение, то е състояние на случващото се."

Изводът е от време на време да взимате под внимание знаците, които ви изпраща Вселената, но да не се насилвате прекалено да ги разберете!

Айнщай казва "Съвпадението е начинът на Бог да остане анонимен."

източник: brightside.me

снимка: gpwalsh.com

над материала работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлПсихологияТестовеЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицина