Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 11 страни, в които жените са дефицит

11 страни, в които жените са дефицит

11 страни, в които жените са дефицит - изображение

Демографията е странно нещо. В някои страни, женското население силно надвишава мъжкото, но в други има повече представители от мъжкия пол. Причините са различни – проблеми с жилището, мигранти, кариера и дори манталитет. Сайтът brightside.me направи списък с 11-те страни, в които жените са дефицит. Вижте кои са те!

В Норвегия мъжете са с 12 000 повече от жените. И все още правителството не може да се справи с тази разлика между половете.  

В Исландия средно има 104 мъже на 100 жени. В това отношение се появяват слухове които гласят, че исландското правителство може да плати на дами от чужди държави за сключване на брак с жители от държавата. Този слух е отхвърлен бързо.

В Канада мъжете са с 250 000 повече от жените. Това е свързано с факта, че дамите често пътуват в други страни и не се завръщат в родината си.

Независимо от постоянните мигранти все още има недостиг на жени в Кипър.

В Китай има 34 милиона повече мъже, отколкото жени.

Във Финландия, според статистиката, 256 000 мъже на възраст от 25 до 54 години нямат приятелка.

Италианките рядко стават домакини. Те се стремят да имат успешна кариера и да се развиват. Младите дами често се местят в други страни, за да работят или учат.


"Излишъкът" от мъже в Швеция е свързан с големия приток на бежанци. В момента в държавата има почти 15 000 по-малко жени.

В Индия под 24-годишна възраст има 110 мъже на 100 жени.

В Англия няма наложени стереотипи, че жената трябва да печели по-малко от мъжа. Поради тази причина младите дами градят успешна кариера, но не в страната си, а в чужбина.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

снимка: meaningfullife.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниОрганизацииСоциални грижиИсторияЛюбопитноНормативни актовеЗаведенияАнкети