Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 11 спиращи дъха сгради, които човечеството строи в момента

11 спиращи дъха сгради, които човечеството строи в момента

11 спиращи дъха сгради, които човечеството строи в момента - изображение

Може да заявим с голяма доза сигурност, че много съвременни архитекти са истински визионери. Те се опитват да ни отведат все по-близо до звездите. В тази статия ще ви покажем няколко от най-впечатляващите примери. Следващите сгради, които ще видите, са знак, че бъдещето е близо – и ще бъде вдъхновяващо!

Cobra Towers

Тези кули са под формата на две преплетени кобри и се очаква да бъдат построени в Кувейт. Изграждането им трябваше да започне още през 2008 г., но проектът бе замразен поради глобалната финансова криза. Един от важните въпроси, които заслужават нашето внимание, е как да се изградят асансьори за сграда със спирална структура. Съществува предложение да се използва система, базирана на компресиран въздух и пневматични тръби.

Kingdome Tower

След завършването на този небостъргач, той ще бъде по-висок от Burj Khalifa /понастоящем най-високата сграда в света/. Кулата се строи в Саудитска Арабия. Тя ще бъде първата сграда в света с височина над 1 км. Тя ще разполага с офиси, луксозни апартаменти, обсерватория, хотел от веригата Четири сезона и най-високата наблюдателна платформа в света. Изграждането на сградата започна миналата година и трябва да приключи през 2019 г.

Shanghai Tower

Изграждането на тази 121-етажна сграда започна през 1993 г., но приключи едва миналата година – и довършителните работи все още не са завършили. Въпреки това милиони хора вече се насладиха на невероятната гледка от върха на кулата, благодарение на главозамайващите снимки, направени от двама безстрашни руски любители на високия адреналин, които успяха да проникнат незаконно в сградата и да се изскачат до върха.

Dubai Pearl

Между планирането на най-големия мол и най-високата кула в света, някой в Дубай решил, че страната се нуждае и от поне една луксозна сграда, която да наподобява обикновен блок с апартаменти. В този "град в града" ще има 4 кули, съединени с небесен мост и театър с места за 1 800 човека.

Agora Garden Tower

Изграждането на тази кула трябваше да започне по-миналата година. Сградата ще представлява нещо средно между човешката индустрия и влиянието и значението на природата. Извиващата се кула ще бъде зелена във всеки смисъл на думата: всеки балкон ще разполага с градина и ще разчита на слънчева енергия и рециклирана дъждовна вода.

World One Tower

117-етажната кула трябва да се превърне в най-високата жилищна сграда в света. Освен че ще е най-високата сграда в град Мумбай. Ще разполага с 300 луксозни апартамента, проектирани от Джорджо Армани.

Изследователския център на крал Абдула

Може и да е най-ниската сграда в този списък, но не е по-малко впечатляваща от останалите. Сградата в Саудитска Арабия прилича на щабквартира, достойна за Джеймс Бонд.

Suzhou Zhongnan Center

Наскоро в Китай започна изграждането на нова 730-метрова кула на стойност 4.5 милиарда долара. Строежът ще отнеме много време. Но ако приключи преди 2020 г., както е по график, тя ще се превърне в най-високата сграда в Китай и третата по височина в света.

Lotte World Tower

Тази 556-метрова сграда е значително по-висока от всички останали сгради в Сеул, Южна Корея, и трябва да бъде завършена през 2016 г. Тя ще разполага с магазини, офиси, апартаменти, хотели и наблюдателна платформа.

Планинският курорт Dawanm

Този курорт в Китай отвори врати през 2016 г. Разполага с леден комплекс за забавления, вътрешен ски комплекс, воден парк и висящи градини. Истинско произведение на изкуството.

Хотел Songjiang

Този хотел също се намира в Китай и ще бъде разположен между две скали в едно езеро. Водопад буквално ще се спуска по стените му. Ако не харесвате гледката от върха, можете да слезете на най-ниските етажи, които ще са разположени под водата.

източник: brightside.me

Още по темата:

3.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитно