Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 5 любопитни факта за известните сгради, пазени в тайна от широката общественост

5 любопитни факта за известните сгради, пазени в тайна от широката общественост

5 любопитни факта за известните сгради, пазени в тайна от широката общественост - изображение

Белият дом, Пентагона – всички знаем за тези сгради и тяхното предназначение, но не сме наясно с тайните коридори и редица други тайни, които тези места крият. Разкрийте ги с нас!

Скенери за храна в Белия дом

 Доналд Тръмп         

Всяка храна, която се доставя в Белия дом, за да приготви от нея готвачът вкусни ястия, и всяка храна, подарена от посетителите, се проверява със скенери, които са разположени в специално помещение. Независимо дали става въпрос за зеленчук, плод или кашкавал, всичко се проверява щателно, преди да стигне до масата на президента.

Тайна служба в Белия дом

тайна служба в Белия дом

В някои телевизионни сериали споменават тази услуга, но тези представи са доста измислени. Действително в Белия дом има специална тайна служба. Мъжете, които са част от групата са скрити от обществото - носят тъмни очила, имат кодови имена и най-учудващото, движат се в комплект. Работата им се състои в това да защитават настоящите, бъдещите и миналите американски президенти и техните семейства. И не само през периода, когато са в офиса, а за времето от 10 години, след като се пенсионират. Освен тях, снайперисти също наблюдават покрива на официалната резиденция на президента на САЩ.

Дизайнът на сградата на Пентагона

Пентагона

Сградата, в която се намира седалището на Министерството на отбраната на САЩ, определено има малко странен дизайн. Не е изненадващо обаче, че всичко е с точно определена цел. Не е необходимо сградата да е висока (по съображения за сигурност, разбира се), но трябва да е достатъчно голяма, за да може в нея да се разположат множество офиси. Към днешна дата там работят около 40 000 души и има място за паркиране на 10 000 автомобила. Сградата на Пентагона има почти два пъти по-голяма площ от Емпайър Стейт Билдинг, но коридорите му са построени толкова хитро, че отнема не повече от 6 минути, да се стигне от една точка до друга.

президентски автомобил

Вратите на президентската кола са неразрушими. Никоя бомба, поставена под колата, не може да го повреди, а прозорците са направени от най-издръжливото балистично стъкло. 

Въздушно филтриране в Белия дом

Доналд Тръмп

Това е наистина неочаквано. Задачата на системата за въздушно филтриране в Белия дом е да пречиства въздуха... Когато Доналд Тръмп става президент, по време на ремонта беше сменена 27-годишна климатична система. Въпреки това, преди време, когато в президентската резиденция нямаше подобни екстри, държавните глави прекарваха горещите месеци в лятната си резиденция.

Планът на Пентагона за апокалипсис на зомбита

зомбита

Америка има план за оцеляване при зомби апокалипсис? Да, това е истина. Документът е озаглавен "CONOP 8888" - добре обмислен и подробен план за битка срещу зомбита. Въпреки това служителите споделят, че планът по никакъв начин не сигнализира, че инвазия на зомбита е на хоризонта. Това всъщност е модул за обучение, който доказа своята ефективност в продължение на много години. Така че вече не трябва да се страхуваме, ако настъпи зомби апокалипсис, защото Пентагонът ще ни спаси.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовиниСоциални грижиЛюбопитно