Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 11 признака, които ви показват, че сте готови да бъдете родители

11 признака, които ви показват, че сте готови да бъдете родители

11 признака, които ви показват,  че сте готови да бъдете родители - изображение

Ако вече сте е бременна е късно да питате дали това е най-точното време да станете майка. Но, ако не сте има някои знаци, които ще ви помогнат да разберете дали сте готова или не за тази важна стъпка.

Представяме ви 11 знака, които ви показват, че сте готови да бъдете родители и то добри.

Да бъдете родители е взаимно решение

родители

В основата на всяка силна и здрава връзка е честността и взаимното уважение.  Опитайте се да не игнорирате желанията на партньора си. Двамата сте много повече от донор на сперма и инкубатор за деца! Ето защо, за да избегнете бъдещи конфликти и недоразумения,  предварително обсъдете дали сте готови да направите следващата крачка във вашите отношения.

Бебето няма да помогне за разрешаване на семейните ви проблеми

родители

Понякога бебетата наистина могат да „закрепят“ брака. Могат и да ви направят по-силни от всякога, но ако проблемите ви са сериозни, появата на едно дете няма да ги реши. Напротив! Промените и неприятностите, които могат да възникнат след раждането на малкото, могат да доведат до влошаване на семейните отношения. Вашето бебе не е миротворец, но той или тя със сигурност заслужава да израсне в щастливо семейство, където цари мир и любов.

Бъдете реалисти относно вашето дете

родители

Най-вероятно често си мислите какво ще бъде вашето дете и какви таланти ще развие. Но трябва да разберете, че нероденото ви бебе може да не отговаря на вашите стандарти и изисквания. Трябва да приемете това и да обичате бебето си, независимо от всичко.

Бъдете реалист относно вашите способности като родител

родители

Перфектният родител е рядко срещана порода. Но не се отчайвайте! Просто сложете розовите очила, приемете недостатъците си и се учите от грешките си.

Не позволявайте на околните да диктуват живота ви

родители

В интернет ще се сблъскате с всякакви коментари, съвети от типа „кога трябва да имате бебе“ или „как изглежда перфектната майка“. Стига толкова! Само вие знаете кога е правилният момент. Ще го почувствате сами.

Правилно оценявайте евентуалните бъдещи проблеми

родители

Някои двойки смятат, че бебето е източник на забавления. Те са гарантирани, но не забравяйте, че проблемите и тревогите вървят в пакет.

Бебетата са източник на множество емоции

родители

Те са много сладки, но също така и изнервящи, когато започнат да плачат. В един момент са като ангели, а в следващия вече са  малки, сладки зверчета. Ако сте готови за сълзи, викове, то поздравления. Вие сте готова да бъдете майка.

"Бременност" и "кошмар" не са синоними

родители

Не е нужно да правите скок с парашут, за да преодолеете страха си от височини. Същото правило важи и за бременността. Може да ограничите част от притесненията си предварително. Проучете какви промени ще настъпят с тялото ви и бъдете готова да ги приемете.

Планирайте финансите си разумно

родители

След като се роди бебето, вашите разходи могат много бързо да надвишат приходите. Ето защо е удачно да спестявате пари и да бъдете финансово подготвени, вместо да ви се наложи да вземате заем или да разчитате на вашите родители.

Бъдете готови да се учите от грешките си

родители

Вашето бебе е сложен "механизъм". То може да се разплаче във всеки един момент и няколко шамара няма да оправят положението. Ако мислите, че това е начинът – не ставайте майка!  Учете се непрестанно и се развивайте. По този начин ще изградите здрава връзка с вашето дете!

 

Да бъдете майка е ваше лично решение

родители

Всички сме чували страшните истории за това, че остаряваме самотни и няма кой да ни донесе чаша вода, дори. Да имате бебе е ваше лично решение. Трябва да помислите за вашите желания и способности и да забравите какво мислят или ви натякват околните.

източник: brightside.me

снимки: embracefamily.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСнимкиНовиниЛайфстайлСоциални грижиАнкетиОрганизацииХранене при...ТестовеИсторияАлт. медицинаКлинични пътекиСпортФизиологияНормативни актовеСпециалистиБотаникаЛеченияПроизводители