Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 11 невероятни животни, които вероятно не знаете, че съществуват

11 невероятни животни, които вероятно не знаете, че съществуват

11 невероятни животни, които вероятно не знаете, че съществуват - изображение

Майката природа е пълна с изненади. Трудно е да повярваме колко различни и невероятни по своята същност създания обитават нашата планета!

Днес ще ви запознаем с няколко много рядко срещани животни, за които вероятно дори не сте чували. Разнообразието на нашия красив свят никога няма да спре да ни удивява! Уважавайте всяко живо същество – то е част от биоразнообразието и хранителната верига на Земята.

Или Пика

Или пика

Това симпатично и невероятно рядко животно е известно като "вълшебния заек". Или Пика е заснет за първи път преди 20 години. Този причудлив заек обитава китайските планини Тян Шан.

Жабата Пинокио

Жаба Пинокио

Това земноводно е известно още като шипоноса дървесна жаба. Мъжкият индивид се опитва да впечатли женската жаба, като издава напред дългия си нос.

Чипоноса маймуна

Чипоноса маймуна

Най-рядко срещания примат в света е открит през 2010 г. в Бурма /Мианмар/. Заради необичайната форма на носа си, тази маймуна винаги киха, когато вали дъжд.

Розовата риба с ръце

Розова риба

Преди няколко години учените откриха 14 вида риби с перки, подобни на ръце. Към днешна дата 9 от тях са застрашени от изчезване.

Хондураски бели прилепи

Хондураски бели прилепи

Тези дребни бели приятелчета обитават Централна Америка. Живеят в палатки от листата на растението Хеликониа, хранят се с плодове и достигат дължина от 4.7 см.

Гримпотевтис или още октопод Дъмбо

Гримпотевтис

Това странно дълбоководно животно е получило прякора си заради двете си перки върху мембраната между краката си, които напомнят ушите на летящия слон Дъмбо от известното анимационно филмче.

Салпи

Салпи

Салпите са вид ципест планктон, които се храни с въглеродния диоксид във водата, изпомпвайки го през прозрачните си тела. Вероятно трябва да им благодарим, тъй като те намаляват количеството на въглерода във водата и въздуха.

Розовоока Цедиция

Розова Цедиция

Този скакалец има поразителни розови очи и живее в Тихоокеанските планини.

Черакс

Черакс

Този фантастично красив рак е открит в Индонезия миналата година.

Китайска костенурка албинос с мека коруба

Китайска костенурка албинос

Тези костенурки използват дългите си вратове и тръбовидните си носове като шнорхел, за да дишат под водата.

Плодовият прилеп Нендо

Прилеп Нендо

Този сладък прилеп с необичайни очи и тръбовидни ноздри е открит през 2009 г. в горите на Папуа Нова Гвинея. В интернет е известен като "прилепът Йода" заради приликата му с учителя джедай Йода от филма "Междузвездни войни".

Речният амазонски делфин

Розов амазонски делфин

Младите речни амазонски делфини са светлосиви на цвят, но стават розови с възрастта. Тези делфини не са приятелски настроени и лесни за обучаване като морските си братовчеди.

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиТестовеЛюбопитноНовиниЗдравни съветиПсихологияСпортАлт. медицинаЛеченияИсторияЗаведения