Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 факта за мозъка, които доказват, че няма невъзможни неща

10 факта за мозъка, които доказват, че няма невъзможни неща

10 факта за мозъка, които доказват, че няма невъзможни неща - изображение

Нашият мозък е невероятен. Той може да ни помогне да достигнем всеки връх, превръща в реалност най-силно желаните от нас мечти и ни помага да постигнем и най-сложната цел. Въпреки това, ако искаме да се възползваме от пълния му капацитет, първо трябва да разберем принципите, по които работи.

За нашия мозък не съществува разлика между реалност и въображение

Нашият мозък реагира на всяка мисъл и не може да различи факта от фантазията. Ето защо хората, които гледат света през розови очила, са по-щастливи, а тялото ни приема плацебото като истински фармацевтичен продукт.

Умствената дейност не изморява мозъка

Чувството на мозъчна умора се появява заради нашите емоции. Съставът на кръвта, която се влива в мозъка по време на активната му работа, остава непроменен. Докато например кръвта във вените на човек, който е работил цял ден, се изменя значително.

Обикновено мозъкът работи автоматично

Повече от половината от днешните ви мисли са мисли от вчера. Ето защо на песимистите е толкова трудно да променят представата си за света. Те буквално се нуждаят от "прочистване" на мозъка си и да го накарат по-често да реагира на позитивни неща.

Ние виждаме онова, за което си мислим

Всяка мисъл се превръща в събитие. Например, ако мечтаете за пътешествие до Париж, навсякъде ще виждате неща, които ви напомнят за този град. Ако искате да промените света около себе си, променете мислите си.

Мозъкът ни се нуждае от трениране, също както нашите мускули

Мозъкът не се различава от мускулите: той също се нуждае от тренировки. Ученето, тренировките на чист въздух и дори играта на Тетрис са полезни за мозъка ви.

Нашият мозък никога не почива

Дори когато спим, мозъкът ни продължава да работи усилено. Нещо повече, активността му по време на сън е дори по-висока отколкото през деня.

Изключването от време на време е жизнено важно

За да не изпадаме в хиляди негативни мисли, ние трябва "да се изключваме", за да даваме почивка на имунната си система. Не забравяйте за активната почивка: за нашия мозък това е най-полезния вид почивка.

Хубаво е да забравяме някои неща, защото по този начин запазваме гъвкавостта на нервната ни система

За да "запазим" новите ни спомени, нашият мозък има нужда да се избави от старите. Би било хубаво да можем да решаваме какво да запомним и какво да забравим. За да го направим, по-често трябва да използваме информацията, която искаме да запазим.

Нашият мозък не усеща болка

Нашият мозък реагира на болка, но не изпитва болка, защото не е снабден с нужните рецептори. Но това не се отнася за кръвоносните съдове, нерви и тъкани, които го обграждат.

Можем да променяме мозъка си

Всяка вид дейност кара мозъка ни да генерира нови нервни връзки. Ако смятаме, че не можем да бъдем повишени, тази идея само ще се засилва в съзнанието ни с времето. Но ако използвате фразата "Ще успея", мозъкът ви ще ви предостави възможности да реализирате целта си.

Можем да постигнем абсолютно всичко. Най-важното нещо е да вярваме в себе си и, че това е възможно.

източник: brightside.me

снимка: drronhillchiropractic.com

над материала работи: Величка Мартинова

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияАлт. медицинаСпортНовиниХранене при...ПатологияФизиологияОрганизацииИсторияИзследванияКлинични пътекиСпециалистиБотаника