Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 10 тайни места в емблематични сгради, които са скрити от обикновените погледи

10 тайни места в емблематични сгради, които са скрити от обикновените погледи

10 тайни места в емблематични сгради, които са скрити от обикновените погледи  - изображение

Може и да сте сигурни, че знаете всичко за забележителностите по света, но благодарение на интернет - научаваме, че има повече тайни, които не са известни за широката общественост. Ние ги разкриваме специално за вас.

Частният апартамент на Густав Айфел , Париж, Франция

Айфеловата кула

На третия етаж на Айфеловата кула има апартамент, който принадлежи на самия Густав Айфел. В него той посреща уважавани гости, включително Томас Едисън ( американски изобретател) . Днес стаята, в която са разположени манекените на Айфел и Едисън, е отворена за посетители.

Сградата на „Таймс Скуеър“, Ню Йорк, САЩ

таймс скуеър

Въпреки факта, че емблематичната сграда носи на собствениците й около 23 млн. долара годишно, в нея има изоставени офиси и аптеки на долния етаж. Дружеството, което притежава сградата, фалира през 1992 година, след което тя е разпродадена на рекламни компании. Оттогава „Таймс Скуеър“ е само един гигантски билборд с екрани.

Необитаемата метростанция “ Сити Холл“, Ню Йорк САЩ

Сити Хол

Градската гара на метрото в Ню Йорк функционира от 1904 до 1945 г. и е затворена заради нови влакове, чиито вагони са прекалено дълги, за да може мотрисата да преодолее острия завой. Можете да видите „Сити Холл“, ако не излизате от вагона на влак № 6 в края на линията: той се връща обратно с тази станция.

Планината „Ръшмор“ и тайната стая, Южна Дакота, САЩ

Ръшмор

Освен изваяните четирима президенти, мястото има своя собствена тайна стая. Отвътре, скрити зад гранит, се намират копия на най-важните документи от историята на САЩ, включително и „Декларацията за независимост“ на САЩ.

Затворът в „Двореца на дожите“, Венеция, Италия

Италия

Под покрива на двореца има затвор, който някога е бил обитаван от прословутия Джакомо Казанова. В своята 400-годишна история той е единственият човек, който успява да избяга от затворническата килия. Тази забележителност е известна, но незнайно защо посещението на затвора не е включено в „стандартната“ програма за обиколка на двореца.

Тунелите под Лас Вегас, САЩ

Лас Вегас

Обширната система от тунели , които се намират под главната улица в Лас Вегас е дом на хиляди бездомници. Там е тъмно, но щом включите фенерчето , ще видите „доказателства“, че някой обитава това място: мебели, дрехи и всякакви ежедневни предмети.

„Емпайър Стейт Билдинг“ ( 103 етаж), САЩ

Емпаър Стейт Билдинг

На 102 етаж на сградата има платформа за наблюдение. Въпреки това, можете да се насладите на гледката от 103-ия етаж, където има малка стая с нисък балкон. Тя е отворена само за персонал и ВИП посетители.

„Банята на кардинала“, Папски дворец, Ватикана

банята на Кардинала

Банята, декорирана от Рафаело Санцио и неговите чираци през 1516 г., е част от апартаментите на кардинал Бибиена. Необичайните фрески обаче са доста далеч от целомъдрието. Входът е в спалнята на бившия кардинал, където днес се намира стаята за срещи на папата с ръководителите на различни страни.

Тайният апартамент в замъка на Пепеляшка, Дисниленд, Париж

Дисниленд

Стаята изглежда като апартамент в много скъп хотел, но не можете да го резервирате дори и за една нощ, макар и да имате всичките пари на света. Въпреки това, може да го спечелите - тази необичайна награда се тегли всеки януари.

„Статуята на свободата“, Ню Йорк, САЩ

Статуята на свободата

До 1916 г. има стълбище, което води до балкона вътре във факлата, която държи статуята. Но тази година факелът беше повреден от експлозия и достъпът до него бе забранен завинаги. През 1986 г. факелът е сменен с нов, но към днешна дата все още никой не може да влиза там.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпорт и туризъмСнимкиЗдравни съветиСпортЛюбопитноАнкетиСоциални грижиПсихологияОбразованиеНормативни актовеОрганизации