Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 10 неща, които родителите казват, за да заблудят своите деца и себе си

10 неща, които родителите казват, за да заблудят себе си и своите деца

10 неща, които родителите казват, за да заблудят себе си и своите деца  - изображение

Родителите винаги са основният източник на информация за детето. Но те не винаги са най-надеждният източник.

Представяме ви 10 неща, които родителите казват на своите деца. Някои от тях родителите използват в своя полза, а в други вярват и самите те.

Ушите ви се зачервяват, когато лъжете

момче

Истината е, че има хора, които почервеняват, когато изрекат лъжа. Кръвоносните съдове в ушите регулират температурата на тялото. Червените уши показват, че ви е прекалено топло, тялото ви прегрява и се нуждаете от охлаждане, а не, че лъжете.

Ако седите твърде близо до телевизора, ще имате проблеми със зрението

майка и син

Това е много популярно, но погрешно схващане. Когато се появяват телевизорите истината е, че те излъчват високи нива на радиация и по тази причина не е било уместно да стоите близо до устройството. Към днешна дата, ако продължително се взирате в екрана ще ви се уморят очите. И няма значение дали сте по-близо или по-далеч от екрана. Проучване установява, че късогледството при малките деца е наследствено, а не се получава вследствие на стоенето пред телевизор или компютър.

Ще се разболеете, ако стоите близо до включена микровълнова

момче и микровълнова

Съвременните микровълнови фурни са напълно безопасни, стига да работят както трябва.

Ще получите артрит, ако си пукате кокалчетата на пръстите

баба и внуче

Това погрешно схващане е много популярно, но няма за какво да се притеснявате. Пукането на ставите не е опасно и няма абсолютно никаква връзка с него и артрита.

Пукането на кокалчета е свързано с освобождаване на газове. Ставната капсула, съдържа специална течност, която служи за смазка и подхранва ставата.

Лицето ви ще се покрие с пъпки, ако ядете твърде много шоколад

момиче с акне

Това е доста противоречиво, но според ново проучване шоколадът е причина за поява на пъпки. Учените споделят, че на този етап няма достатъчно данни за връзката между двете. Акнето е свързано с други причини - хормони и замърсяване на кожата. Все пак ако откажете сладкото това има ползи за цялото тяло, също и за кожата.

Ако глътнете дъвка, тя ще остане в стомаха ви 7 години

момиче

Ако глътнете дъвка, стомахът ви ще я преработи, както всичко друго. Просто самото усвояване ще стане по-бавно. Може да отнеме няколко дни, но в никакъв случай години.

Ако докоснете жаба, ще получите брадавици

жаба и момче

Причините за появата на брадавици са слабия имунитет и човешкия папилома вирус. Но, все пак ви съветваме да не целувате жаби.

Вашата коса ще расте по-бързо, ако се подстригвате по-често

коса

За съжаление скоростта, с която расте косата ви, няма нищо общо с това колко често или рядко я подстригвате. Средната скорост на растежа на косата е 0,24 мм дневно. Има много фактори, които влияят на растежа: възраст, хормони или конкретен сезон.

Ако се уплашите, лицето ви ще остане с тази физиономия

уплаха

Разбира се, това е мит. Не е намерена връзка между внезапната уплаха и дисфункцията на лицевия нерв.

Ако играете видео игри твърде дълго, телевизорът ще се развали.

телевизор

Телевизорите се развалят с течение на времето, независимо колко често играете видео игри.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноСоциални грижиНовиниАнкетиОрганизацииСпециалистиРецептиТестовеХранене при...Алт. медицинаСпортИнтервютаИсторияОбразованиеЗаведенияНормативни актовеИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника