Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 10 неща, които привличат противоположния пол като магнит

10 неща, които привличат противоположния пол като магнит

10 неща, които привличат противоположния пол като магнит - изображение

Какви хора се считат за най-привлекателни? Сините очи на блондинките и тъмнокосите мъже с брада? Може би е така. Но има и други критерии, които не са толкова очевидни. Учени от различни страни непрекъснато правят изследвания, за да разберат какво харесват мъжете и жените. В тази статия ще ви разкажем за тези неща.

Убедени сме, че привлекателността се определя само от външния вид. В тази статия ще научите и някои лични характеристики, които привличат противоположния пол.

Изражение на лицето

изражение на лицето

През 2011 г. учените се опитват да разберат какви изражения на лицето привличат мъже и жени към противоположния пол. Повече от 1000 души участват в изследването. На всеки човек са показани снимки на хора с напълно различни емоции.

Това им помага да разберат, че мъжете са по-привлечени от щастливи жени - тези, които се усмихват и имат сияещи очи. Жените пък обичат мъже с горделиви лица. Според учените тези заключения съответстват на еволюционните и културни норми.

Активен език на тялото

През 2016 г. учени наблюдават хора по време на скоростна среща. Това им помага да научат, че мъжете и жените предпочитат партньори с активен език на тялото. Респондентите поискаха отново да се срещнат с подобни личности.

Миризма

поничка и чесън

Въпреки факта, че миризмата на чесън унищожава романтична атмосфера, храната може действително да бъде полезна за мъжете.
Учените откриват, че жените са привлечени от миризмата на мъже, които са яли чесън. Според учените мъжете се наслаждават на миризмата на вкусни храни, като например понички или пуканки. Така че момичетата, които искат да очароват представител от мъжки пол, трябва да изберат сладко миришещи парфюми.

Сходство с родителите от противоположния пол

сходство с родителите

Британски учени откриват, че жените често са привличани от мъже, които имат същия цвят на очите като бащите си. Същото важи и за мъжете: те често избират жени, които приличат на майките им.

Разбира се, това правило не винаги работи. Но хората с подобни прилики имат повече шансове за успешна връзка.

Коса

Мъжете са привлечени най-вече от жени с дълга коса. Според учените това се дължи на еволюцията. Защото, ако една жена има дълга коса, тя расте бързо, така че тя вероятно е достатъчно здрава, за да има дете.

Жените обаче не са толкова вманиачени по косата, както господата. Всичко е въпрос на вкус: някои предпочитат мъже с дълга коса,а други с къса. И тези желания се променят през целия ви живот.

Музика

През 2014 г. учените  изследват 1500 жени да слушат няколко песни: някои от тях са сложни, а други прости. Нивото на сложност се определя от броя на акордите, използвани в песента. След това участниците в експеримента трябваше да кажат коя от песните изглежда най-привлекателната. Повечето жени предпочитат сложна музика. Повече от това, те казаха, че ще изберат мъже, които са композирали тези песни.

Такива експерименти не са провеждани с мъже. Така че не е възможно да се определи дали има връзка между привлекателността на една жена и нейния музикален вкус.

Приблизително еднаква привлекателност

Ева Мендес и Раян Гослинг

Виждате ли често двойки, където един от партньорите е по-привлекателен от другия? Вярвате или не, това не се случва често. Учените откриват, че мъжете и жените са по-склонни да избират партньор, който е почти толкова привлекателен, колкото са и самите те.

Но хората, които са по-привлекателни, са по-бързи: те са склонни да прекарват повече време в търсене на атрактивни партньори. Те го правят подсъзнателно. Разбира се, има и някои изключения.

Алтруизъм

Алтруистичното поведение е друго нещо, което привлича както жените, така и мъжете. Учените смятат, че това е генетична характеристика: алтруистичното поведение показва, че човек вероятно ще бъде грижовен родител и вероятно ще предаде своите гени на следващото поколение.

Размер на обувката

размер на обувката

Мъжете са привлечени от малкия размер на обувката на една дама.
Жените харесват мъже с големи обувки и по-малки. 

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитно