Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 10 неща, които не знаете за Хан Соло – 2 част

10 неща, които не знаете за Хан Соло – 2 част

10 неща, които не знаете за Хан Соло – 2 част - изображение

Откакто се появи за първи път на екрана в пивницата на "космодрума" Мос Айсли през 1977 г. в "Междузвездни войни: Епизод IV – Нова Надежда", Хан Соло е любимец на феновете и служи за катапулт в кариерата на актьора Харисън Форд. След оригиналната трилогия на филмите Соло се завръща във вселената на Междузвездни войни през 2015 г. в "Силата се пробужда", само за да срещне преждевременния край от ръцете на собствения си син Кайло Рен/Бен Соло. Но в новия филм "Соло: История от Междузвездни войни" (2018) в неговия персонаж влиза актьорът Алдън Ерънрайк, който възражда годините преди Соло да притежава и пилотира Хилядолетния сокол и с Чуи (Чубака-легандарното ууки) да се превърнат в отбор.

Алдън Ерънрайк

Представяме ви някои интересни факти за този всепризнат герой, които вероятно не знаете: 

6. Форд иска да убие Хан Соло при Завръщането на джедаите.

Хан Соло
"Мислех, че това е идеалният момент за героят да бъде полезен като жертва на един висок идеал. Струваше ми се, че смъртта му ще придаде тежестта, необходима за цялостното действие."


7. Ако някой е въздъхнал от облекчение, че Форд отказва от горепосоченото си разсъждение, това определено е принцеса Лея. Според официалния роман на Чък Уедиг "Междузвездни войни: Последици" Соло и принцеса Лея се женят почти веднага след унищожаването на втората "Звезда на смъртта" в Завръщането на джедаите. В книгата събитието е описано от Лея като "интимна церемония" с присъстващи "само тези, на които вярваме."

8. Макар жената и синът на Соло да се появяват във филмите, неговият баща също е трябвало да бъде забелязан на екрана.

9. Бластерът на Хан Соло има земен произход. Независимо от това какво ще ви кажат феновете, истината е, че оръжието е базирано на немския Mauser C96, който е произведен в началото на XX век и е бил любимия пистолет на сър Уинсън Чърчил.

10. Хан Соло стреля първи!

Вижте първата част на статията тук.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: biography.com, imdb.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайл