Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 10 несигурности, които мъжете крият от нас – част 1

10 несигурности, които мъжете крият от нас – част 1

10 несигурности, които мъжете крият от нас – част 1 - изображение

Тенденциозно мъжете са по-затворени от жените, поради имиджа, подсилен от обществото. Очакванията, които вървят ръка за ръка с този изграден образ, са нещо, което им оказва много силен натиск и създава нужда да им се отговори. Не е никак изненадващо, че това носи усещане за несигурност във всичко, което може да оспори статута им на "мъже" в обществото.

Друга причина за тези несигурности е, че те усещат необходимостта да се състезават за алфа титлата и, разбира се, жените. Едно от тези очаквания остава силно и то е да не показват емоциите си, което на свой ред ни накара да направим този списък, така че жените да могат да разберат по-добре психиката на мъжете и най-вече на партньора до себе си.

Ето и топ 10 несигурности, които те крият от жените:

Финансите:

Изграденият с годините образ е нещо, за което вече ви споменахме по-рано. За да разберете тази концепция, е нужно да идентифицирате отделните му съставни части, за да стане ясно защо той влияе на мъжете по начина, по който го прави. От мъжете се очаква винаги да осигуряват достатъчно на семейството си. Да не говорим, че идеята за демонстрация на възможностите като знак за успех създава още повече натиск, което ги прави несигурни относно личните им финанси.

Тялото:

Също както жените усещат постоянен натиск относно килограмите, мъжете изпитват нуждата от мускули, за да впечатлят света наоколо - жените и останалите мъже.

Възпитани винаги да се опитват да бъдат алфа мъжкари, мъжете често се стремят да имат най-добре дефинирания корем и най-големия бицепс, нещо като нуждата на жените да купят по-скъпата чанта, с която да изпъкнат сред останалите.

Сексуалното представяне:

Идеологиите на пещерняците никога не свършват. Мъжете вярват, че представянето им в леглото е нещо, което им носи "уважение", "чест", "почтеност" и още повече жени, което на свой ред довежда по-голямо уважение. Ако мъжът е известен с това, че е добър в леглото, той автоматично се чувства добре. Не само неговата самоувереност се повишава, но се усещя сякаш току-що е защитил своя шампионатен колан.

Да приемем какво се случва, ако една жена не изглежда доволна след секс - мъжът няма да я попита направо, но със сигурност ще изпита несигурност поради липсата на отговор за своето изпълнение. Това ще му донесе тревога и параноя, което ще го накара да се представи още по-зле следващия път.

Косата:

Предполагайки, че всяка филмова звезда, по която жените са луди, обикновено има страхотна коса, оплешивяващите мъже чувстват, че не могат да изпълнят критериите и това често се превръща в причина за несигурност.

Размерът:

Всички сме чували някога известната концепция: "колкото по-голяма е мъжествеността, толкова повече алфа качества в мъжа, което на свой ред означава, че той е по-добър от другите мъже". Тази конкуренция създава друга несигурност за нещо толкова безполезно като размерът. Всички знаем, че той няма значение ... или пък грешим.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: tapoos.com

Снимка: пак там

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияНовиниЛюбопитноТестовеЗдравни съветиХранене при...ФизиологияСоциални грижиСпортАнкетиКлинични пътекиДиетиЛеченияИсторияБотаникаСпециалистиАнатомияИзследвания