Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Как да изглеждаме уверени и сигурни в себе си

Как да изглеждаме уверени и сигурни в себе си

Как да изглеждаме уверени и сигурни в себе си - изображение

Увереността може да ви помогне да постигнете много неща, но ако самочувствието не е силната ви страна, ние ви предлагаме няколко трика, за да изглеждате сякаш сте непоклатими.

Бъдете спокойни – има много хора, които страдат от този проблем. Запомнете обаче един много важен факт: в повечето ситуации няма значение дали се чувствате сигурни в себе си или не, важно е впечатлението, което оставяте в хората.

Представяме ви няколко трика, които ще ви помогнат в това начинание!

1. Стойте с изправени рамене и гръб!

Жена на скала

Не се прегърбвайте и винаги дръжте раменете си назад. Тази стойка на тялото ще подобри дишането ви и ще предостави по-добра подкрепа за гърба ви. Също толкова важни са и ползите за вашето самочувствие. Правилната стойка ще ви помогне да изглеждате и да се чувствате по-уверени. Хората, които влачат краката си и стоят изгърбени, се възприемат от останалите като несигурни и стеснителни.

 

2. Гледайте хората в очите!

Очи на момиче

Ако гледате към пода или настрани, ще създадете впечатлението на разсеян и объркан човек. Когато говорите с някого, опитвайте се да го гледате в очите, а ако се намирате пред голяма аудитория, се старайте да задържите погледа си върху няколко от тях. Колкото повече се оглеждате, толкова по-несигурни и срамежливи изглеждате. Само внимавайте да не се втренчвате и да мигате от време на време, за да не изплашите останалите.

 

3. Избягвайте да правите излишни движения!

Ръце на маса

Непрестанното шаване е признак на ниско самочувствие, а повечето хора го правят без дори да осъзнават. Излишните движения могат да включват нервно потрепване с крак, размахване на ръцете или прокарване на пръсти през косата. За да изглеждате по-уверени в себе си, е препоръчително да седите спокойно и търпеливо.

 

4. Говорете бавно и ясно!

Лектор, който преподава

Когато говорите прекалено бързо или твърде тихо, хората ще си помислят, че се страхувате от критика или не сте сигурни в знанията си. Решението е по-бавната и премерена реч. Не избързвайте с отговорите си – така ще имате време да подберете най-подходящите думи и изрази, като по този начин ще създадете впечатлението на уверени в себе си личности.

 

5. Тишината е ваш приятел!

Оцветено лице

Не се страхувайте от тишината, тя може да бъде ваш съюзник и приятел. Използвайте паузите в разговорите, за да не създадете впечатление на празнодумец. Ако искате да направите впечатление, че изслушвате хората, с които комуникирате, изчакайте няколко секунди преди да продължите разговора. Паузите показват, че вземате предвид казаното.

 

6. Не пъхайте ръцете си в джобовете!

Ръце в джобовете

Движенията на ръцете ви разкриват много за вашия характер. Понякога може да докоснете събеседника си, когато искате да покажете емоционална подкрепа. Също така е важно да не криете ръцете си в джобовете или да преплитате пръсти.

 

7. Стъпвайте смело напред!

Вървяща жена

Уверените и сигурни в себе си индивиди не се страхуват, когато всички очи са вперени в тях. Те крачат широко, вместо да ходят с бързи френетични крачки. Винаги вървете с високо вдигната глава и изглеждайте сигурни в движенията си.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: inc.com
Снимки: unsplash.com; pixabay.com

Още по темата:

4.6, 9 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлТестовеЗдравни съветиЛюбопитноСоциални грижиАлт. медицинаНовиниЛечения