Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото 10 начина да оставяте добро впечатление в хората, които срещате

10 начина да оставяте добро впечатление в хората, които срещате

10 начина да оставяте добро впечатление в хората, които срещате - изображение

Всички се стремим да бъдем запомнящи се. Но това да направим впечатление отнема малко усилия. Оказва се, че с правилните думи и действия, почти всеки може да притежава завладяващо присъствие. За да ви помогнем да разберете как да постигнете това, разгледахме отговорите, публикувани в Quora, в отговор на въпроса "Как да бъда по-запомнящ се, когато срещна някого за първи път?"

Ето някои от любимите ни съвети как да бъдем незабравими, когато срещнем някой нов:

1. Говорете.

Ако активно участвате в разговора, е по-вероятно да бъдете забелязани.

Джулиан Рейзингър, потребител на Quora и съосновател на Lovelifesolved.com, пише, че когато задавате въпроси, проявявате интерес и споделяте истории или анекдоти, е по-вероятно да направите трайно впечатление и да установите връзка с някого.

"Хората никога няма да помнят човека, който просто стои там и не казва нищо", пише Рейзингър.

2. Бъдете прями, полемични и честни.

Повечето хора избягват да казват нещо противоречиво - особено когато се срещат с някого за първи път - защото искат да играят безопасно, за да гарантират, че всеки ги харесва.

Но ако наистина искате да бъдете запомнящи се, то вие трябва да правите лични изявления - без да обиждате никого и да казвате нещо обидно, разбира се.

"Няма как да ви запомнят, ако винаги играете безопасно", пише Рейзингър.

Това не означава, че трябва да противоречите през цялото време, но когато говорите твърдо, ясно и изказвате мнението си, ще сте по-интересни и по-запомнящи се, пише той.

3. Бъдете малко необичайни.

Нарушаването на културната норма е лесен начин да изпъкнем, пише Рейзингър, но опитвайте се да правите това по положителен начин.

Например, чрез хумористични и уникални отговори на типичните уводни въпроси като "Как си?" или "Какво правиш?"

Да измислите подобни отговори може да изглежда като трудна задача, но така или иначе ще трябва да им отговаряте хиляди пъти през живота си, така че усилията си струват.

4. Използвайте уверен език на тялото.

Роб Рикър, основател на блога The Social Winner (Социалният победител), казва, че увереният език на тялото прави много повече от това да изглеждате добре - той ви помага да направите страхотно първо впечатление.

Рикър предлага да прилагате здраво ръкостискане, да поддържате изправена стойка и контакт с очите, както докато слушате, така и докато говорите.

Ако известно време не говорите с никого, тогава гледайте пред себе си, а не в земята. "Вие сте ангажирани със света, без да се криете от него", пише той.

Вие трябва да "притежавате пространството около себе си". Това означава, не да седите на ръба на пейка, така че останалите да имат повече място от вас, или да се смущавате, ако ръката ви докосва нечия друга ръка. "Вземайте онова, което е ваше, без да бъдете гадняри, разбира се", пише той.

5. Предизвиквайте емоции.

Този съвет от Рейзингър произлиза от известния цитат на автора и поет Мая Ангелу: "Хората ще забравят какво сте казали. Те ще забравят какво сте направили, но те никога няма да забравят как сте ги накарали да се чувстват." Мая Ангелу

За да оставите дълбоко впечатление на някого, трябва да го накарате да почувства нещо, за предпочитане нещо добро.

Как правите това в случаен разговор? Рейзингърр предлага следните примери: да показвате уязвимост; да карате другите хора да се смеят; когато правите грешка, да се извинявате за това, галейки егото на някого по този начин; да разказвате истории; да бъдете полезни или да обсъждате теми разгорещено.

6. Бъдете ангажиран слушател.

Журналистът Беки Блантон казва, че най-важното в това да бъдеш запомнящ се е да се научиш да слушаш. "Най-популярните и запомнящи се хора по света са тези, които ни дават нераздвоено и пълно внимание", пише тя.

Подобно на Рейзенър и Ангелу, Блантон подчертава, че ние си спомняме как хората ни карат да се чувстваме и "нищо не ни прави да се чувстваме по-топло, по-добре, по-обичани или важни от това да имаме автентичното и фокусирано внимание на някой друг върху себе си".

7. Усмихвайте се.

"Когато се срещнеш с някого, усмихвай се", пише Рикър. "Това показва, че сте щастливи, в добро настроение, наслаждавате се на живота и се радвате да посрещнете отсрещния. Усмивката също така задейства огледалните неврони на другия човек!

8. Използвайте името на отсрещния в разговора.

"Наистина ефективен начин да бъдете "запомнени" от другия е да използвате името му в разговора", пише Кара Ронин, експерт по социални умения.

Това демонстрира, че му обръщате внимание и ви е грижа.

"Нашето име е неразривно свързано с нас", обяснява тя. "Когато чуем, че някой използва името ни, веднага си мислим: "О, той наистина трябва да ме харесва, защото си спомня името ми." Разбира се, не искате да използвате името му с груб тон.

9. Оценявайте положителните неща.

Рикър предлага да влагате повече енергия в позитивната страна на нещата, отколкото обратното. Например: "О, обичам това, че е студено, защото сега наистина се наслаждавам на топлата чаша кафе", вместо да се оплаквате, че е студено.

"Всеки е привлечен от човека, който се забавлява най-много", пише Лукас Швекендеки, мотивационен говорител и писател. "Този, който е душата на компанията получава най-голямо внимание."

10. Интересувайте се от тяхната история.

"Няма нищо, което хората да обичат повече от това да бъдат ценени от някой друг", пише Швекендеки. "Когато чувстваме, че имаме значение за някого, ние се отваряме, чувстваме се сигурни и отвръщаме със същото ниво на интерес. Всеки обича да говори за себе си!"

Не забравяйте, че всеки има история и собствена гледна точка за света. Вашата работа е да я откриете в отсрещния.

Източник: onedio.co

Снимка: stuff.co.nz

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияЛюбопитноФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛечения