Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 10 известни семейства, които контролират този свят - част 2

10 известни семейства, които контролират този свят - част 2

10 известни семейства, които контролират този свят  - част 2 - изображение

Вероятно сте чували теорията, че почти всички пари в света се контролират от най-богатите семейства. Някои от тях я харчат за нещата, които искат, а други предпочитат да живеят тихо. Но има едно нещо, което е сходно между всички тях: техният социален статус и позицията им в обществото. Някои хора смятат, че тези кланове контролират президентите на всички страни и целия свят.

Барук

Барухи

Баруките имат по-малко пари от Ротшилд и Рокфелер, но определено имат по-голямо влияние. Бърнард Барук, човекът, който е започнал този клан, е бил съветник на 5 американски президенти и близък приятел на сър Уинстън Чърчил. Той е човекът, който излезе с термина "Студената война", и контролира изобретяването на атомната бомба. Някои хора смятат, че той е създателят на световното правителство.

Има много малко информация за наследника на империята Барук. Той има 2 дъщери и син. Неговият син, Бернард Барух-  младши, умира през 90-те. Няма информация за внуците на Бернард. Някои хора вярват, че те са скрити с цел и все още контролират правителството на САЩ.

Уолтън

Уолмарт

През 1962 г. Сам Уолтън открива първия Walmart магазин. Така той се превръща в един от най-богатите хора в света. С течение на времето веригата Walmart става най-голямата верига магазини в САЩ.

След смъртта на Сам компанията е контролирана от съпругата му и 4 деца. Освен супермаркетите, семейството контролира Arvest Bank и притежава колекция от произведения на изкуството и управляват семеен фонд за благотворителност.

Британското кралско семейство

британско кралско семейство

Понастоящем глава на британското семейство е кралица Елизабет II.

Освен Великобритания, Елизабет II е управляващ монарх на 15 независими държави. Всеки политик ревнува от рейтингите на кралицата и няма нищо изненадващо за това. Всички членове на кралското семейство живеят скромно, служат в армията и се занимават с благотворителност.

Мърдок

Мърдок

Семейство Мърдок започва да изгражда своята империя в Австралия. Кийт Рупърт Мърдок е политически журналист в един от вестниците в Мелбърн. Когато Кийт достига позицията на редактор, той увеличава продажбите на вестника и по-късно става изпълнителен директор.

Неговият син Рупърт също беше журналист. След като контролират всички водещи медии в Австралия, създават News Corporation. Сега Мърдок притежават 20th Century Fox, Fox News, Myspace и Dow Jones. News Corporation е заведен под съд за незаконно подслушване на телефона на кралското семейство, знаменитости и подкуп на полицаи.

Опенхаймер

Опенхаймер

Опенхаймер притежават повечето от златните резерви в света. Първият човек в клана, Ърнест Опенхаймер, се мести в Кимбърли, Южна Африка, където става кмет на града и  ръководител на една от диамантените компании. Скоро той монополизира световния пазар на диаманти.

Сега диамантената империя се управлява от внука на Ърнест - Ники Опенхаймер. Семейството произвежда и продава не само диаманти, но и злато, желязо, платина и индустриални минерали.

Прицкер

Прицкер

Това семейство от еврейски имигранти от Украйна се мести от Киев в Чикаго през 1881 г. Прицкер притежават корпорацията Hayat - компанията притежава 777 хотела в 54 страни.

Прицкер получават награда за собствена архитектура и сега живеят в Чикаго, където откриват свое училище по архитектура. Това семейство определя начина, по който изглежда градът.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиТестовеЛюбопитноИнтервютаНовиниСоциални грижиЗдравни съветиВидеоОрганизацииРецептиИстория