Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото 10-дневно предизвикателство за връщане на физическото докосване във връзката ви

10-дневно предизвикателство за връщане на физическото докосване във връзката ви

10-дневно предизвикателство за връщане на физическото докосване във връзката ви - изображение

Спомняте ли си гаджето ви от тийнейджърските години? Всичките онези малки жестове, целувки, милвания… Не можехте да ги удържите дори на обществени места. Често се случва така, че с годините нежностите и докосванията някак намаляват и дори започваме да се чувстваме неудобно да даряваме с тях партньора си. Това се отразява върху отношенията помежду ни и идва ред на рутината в брака или дългата ни връзка.

Предизвикателството, което ще ви отправим по-долу, е по идея на известен блогър и автор по темата за семейните интимни отношения (rueagape.net), която нарича себе си просто Каси:

"През последните няколко години на писане в моя блог и общуване с различни двойки осъзнах, че говоренето на езика на любовта или физическото докосване може да бъде доста трудна задача! Може би при някои двойки никога не се е говорило на този език или той ги кара да се чувстват неудобно. Въпросът е такъв, че ако любовният език на партньорите е физическото докосване и вие решите да не го говорите, то оставяте резервоара си празен. И, честно казано, не искате да правите това НИКОГА!" - пише Каси в блога си.

Същото е като при научаването на чужд език - ние трябва да го практикуваме, за да задобреем и да се чувстваме по-комфортно, използвайки го. Не мислете, че е нужно непрестанно физическо докосване и то веднага, защото в противен случай вашият партньор няма да се чувства обичан. Това всъщност може да доведе до повече тревожност и отдалечаване помежду ви. Важно е да научите как да говорите на езика на любовта на вашия любим. Каси предлага 10-дневно предизвикателство, в което да предприемате малки стъпки на физическо докосване, а те от своя страна да помогнат в тази мисия.

Ден 1: Седнете близо до партньора си, когато се храните или гледате телевизия.

Ден 2: Бъдете на такова разстояние един от друг, че краката ви да се докосват.

Ден 3: Докосвайте рамото му, когато минавате покрай него.

Ден 4: Поставяйте ръката на кръста му, когато му казвате нещо.

Ден 5: Протегнете се и го докоснете, когато му пожелавате "лека нощ".

Ден 6: Поставяйте ръката си на бедрото му, когато седите един до друг.

Ден 7: Прокарвайте пръсти през косата му, докато му правите комплимент.

Ден 8: Разтрийте врата му, докато обръщате внимание на това, с което се занимава в този момент.

Ден 9: Дайте му бърза целувка по бузата, когато минавате покрай него.

Ден 10: Целунете го дълбоко и продължително по устните.

Спазвайте предизвикателството стриктно всеки ден. С течение на времето ще стане по-лесно. Отначало може би ще се чувствате леко странно и дори глупаво. Знаем обаче, че вашият съпруг/партньор ще се почувства наистина обичан. И тъй като действията ще стават по-лесни за изпълнение, вие ще започнете да ги правите по-често. Това със сигурност ще запълва постепенно резервоара на вашата близост. Вземете инициативата в свои ръце и правете промени, за да овладеете този чужд език. Това ще подобри брака ви, обещаваме!

Източник: trueagape.net

Снимка: bbc.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиИсторияНовини