Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 10 глупави навици, които изглеждат незначителни, но бавно разрушават връзката ви – част 1

10 глупави навици, които изглеждат незначителни, но бавно разрушават връзката ви – част 1

10 глупави навици, които изглеждат незначителни, но бавно разрушават връзката ви – част 1 - изображение

Съществуват много и различни малки навици, които дразнят хората около нас. Те може да изглеждат тривиални и незначителни, но в дългосрочен план могат да унищожат много неща. Всеки има различен емоционален отговор на дразнители и търпението към всяка човешка черта е различно. Ето защо съставихме списък с нещата, които в крайна сметка могат да унищожат връзката ви в дългосрочен план.

Да не се говори за проблемите

Ако потискате чувствата си и не говорите за тях с партньора си, има шансове те да започнат да се трупат. И един ден, след като сте ги натрупвали дълго време, ще избухнете. Това води до чувство на непримиримост, бавно разяждащо вашите взаимоотношения и в крайна сметка се стига до масивен скандал, който е объркващ по същество - имайки предвид, че има толкова много неразкрити чувства и оплаквания. Никога не е мъдра идея да действате така, така че е наложително да осмисляте това, което ви тревожи и да го споделяте възможно най-скоро, вместо да го оставяте да се превърне в чудовище.

Да се преструвате, че сте съгласни

Когато не изразявате мнението си и мислите си, това може да даде погрешна представа на партньора ви. Неговите/нейните очаквания ще бъдат изградени върху това, което показвате и казвате. Те ще формират различно възприятие за това кои сте вие, и когато този фалшив образ се разпадне - това ще доведе до разочарования. Така че не се съгласявайте с нещо , за да избегнете конфликта, защото в дългосрочен план това само ще създаде проблеми и емоционална болка. Честността е най-добрата политика.

Да осмивате отсрещния прекалено много

Добре е да имате хумор в отношенията си, тъй като това поддържа връзката ви жива и забавна. Но има фина линия, която не бива да се пресича. Има моменти, в които не трябва да се използва хумор, а въпросът трябва да се вземе и да се разгледа сериозно. Смехът може много бързо да се превърне в подигравка и да доведе до много негодувание. Човек трябва да знае какво да каже и какво не, защото казвайки нещо обидно в неподходящ момент, вие може да събудите лош спомен или да ударите там, където боли. В този момент това няма да се приеме на шега.

Прекалено оплакване

Не можете да бъдете нерационални и емоционални през цялото време. Не винаги можем да имаме това, което искаме и когато го искаме. Оплакването няма да ви отведе никъде, то само ще раздразни партньора. Определено количество зрялост е необходимо за всяка връзка. Понякога трябва да приемате нещата такива, каквито са, вместо да се оплаквате през цялото време. Мрънкането създава атмосфера на негативност, и ако никога не сте доволни от нищо, това в крайна сметка ще доведе до отказа на партньора ви изобщо да се опитва.

Мълчалив урок

Същото важи и за това да давате на партньора си "мълчалив урок". Това е друг отрицателен начин да се справяте с нещата, и това, че е пасивен, не го прави по-добър. Всяването на вина в партньора само ще доведе негативни чувства, а това не е нещо, върху което се гради щастлива и съдържателна връзка. Ако сте ядосани на партньора си, трябва да му кажете защо и да решите въпроса директно. Ако партньорът ви се чувства виновен за дълги периоди от време и то отново и отново, това може да разруши отношенията ви. Комуникацията е най-здравословният начин да се справим с даден проблем в една връзка.

Вижте и останалите ТУК >>>

Източник: tapoos.com; avtora.com

Снимки: Пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

4.0, 4 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниИстория