Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Как държите ръцете си с партньора? Това може да разкрие много за вашата връзка

Как държите ръцете си с партньора? Това може да разкрие много за вашата връзка

Как държите ръцете си с партньора? Това може да разкрие много за вашата връзка - изображение

Да държите за ръка човекът, когото обичате, е много естествено. Разбира се, психолозите наистина се интересуват от изучаването на този начин за изразяване на чувства.

След преглед на някои проучвания на социалното поведение психолозите установяват, че начинът, по който държите ръцете си с близък до вас човек, може разкрие много за връзката ви.

Леко преплитане на пръстите: уважение

респект

Това показва, че връзката ви е емоционално стабилна и че имате пълно доверие на партньора си. Вие показвате на другите хора, че сте едно цяло, и все още имате достатъчно лично пространство - уважавате чувствата и индивидуалността на другия.

Длан до длан: отговорност

длан до длан

Това е доста популярен начин, които показва кой доминира в отношенията. Този, чиято длан е обърната надолу, е лидер. Когато мъжете искат да защитят или успокоят партньора си, те държат ръцете по този начин.

Преплетени пръсти: грижа

преплетени пръсти

Вашите чувства са много по-дълбоки, отколкото физическото привличане. Опитвате се да бъдете честни помежду си, без да криете слабостите и недостатъците си. Вашите отношения се основават на доверие и грижа.

Задържане с един пръст: флирт

задържане с един пръст

Вашите отношения са във фаза флирт. Вие просто научавате нови неща един за друг и не сте готови за никаква отговорност. Когато връзката е в самото начало, това е начинът, по който хората държат ръцете си.

Случайно докосване: скрита симпатия

случайно докосване

Когато се разхождате и ръцете ви леко се докосват, но всъщност не ги държите, това означава, че един от вас изпраща невербални симпатични сигнали. Но през повечето време тази връзка не е нищо повече от приятелство.

Задържане на пръстите: доверие

задържане на пръстите

По този начин се демонстрира уважение, лоялност и защита. Този, чиято ръка се държи, показва пълно доверие. Когато двама души имат здрава и стабилна връзка, те държат ръцете си по този начин.

Задържане на китката: привличане

задържане на китката

При този начин държенето на ръце изглежда доста агресивно и показва, че сте физически привлечени един към друг и сте си нужни. Но този жест може също да показва, че човек е труден и егоистичен.

Държане на ръцете официално: чувство за сигурност

под ръка

По този начин едно момиче показва, че има нужда от помощ. Това е класически жест, който показва, че връзката е стабилна. Но този жест не означава, че хората са влюбени.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНовиниИстория