Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс "Златното трио" или как една жена по-лесно да достигне до оргазъм

"Златното трио" или как една жена по-лесно да достигне до оргазъм

"Златното трио" или как една жена по-лесно да достигне до оргазъм - изображение

Всеизвестен факт е, че мъжете много по-често получават оргазъм по време на секс, отколкото жените. Което си е нечестно, нали?

Група учени от университетите Индиана и Чапмън изследвали повече от 52 000 човека. Сред тях имало както хетеросексуални, така и гейове, лесбийки, бисексуални мъже и жени на възраст между 18 и 65 г. Те стигнали до заключението, че съществува т. нар." златно трио" от действия, които водят до висок процент женски оргазми. Дами и господа, ето го и триото: страстна дълбока целувка, генитална стимулация и орален секс.

Проучването, публикувано в Archives of Sehual Behavior, предоставя любопитен поглед към т. нар. "пропаст" между процентното съотношение на оргазмите при мъжете и жените. 95 % от хетеросексуалните мъже, участвали в изследването, твърдят, че получават оргазъм при секс с партньорките си. Процентът при хетеросексуалните жени е само 65%.

Всъщност се оказва, че хетеросексуалните представителки на женския пол са най-необлагодетелствани. Бисексуалните дами получават оргазъм в 66% от случаите, а процентът при лесбийките е дори още по-висок – 86%. При мъжете ситуацията е следната: бисексуалните мъже достигат до оргазъм при 88% от сексуалните актове, а хомосексуалните мъже – при 89%.

Споменатото по-горе трио е ключът към запълването на тази "пропаст" между половете – и авторите на изследването отбелязват, че е необходимо "образоване". Почти 30% от мъжете смятат, че вагиналното проникване е най-добрия начин жената да достигне до оргазъм, но един от авторите на проучването, професорът по биология от Индиана Елизабет Лойд, подчертава, че това просто не може да бъде по-далеч от истината, отколкото е.

Само 35% от хетеросексуалните жени получават оргазъм по време на вагинален секс. От друга страна 80% от хетеросексуалните дами и 91% от лесбийките твърдят, че достигат до оргазъм след прилагането на златното трио.

Но разбира се, златното трио не е единственото решение на проблема. В своята публикация учените обясняват, че е по-вероятно жените да достигнат до оргазъм, ако са доволни от своята връзка, казват си какво искат в леглото, хвалят партньора си за нещо, което е направил в леглото, обаждат се или пращат мейл, за да го дразнят, че правят нещо сексуално, носят секси бельо, пробват анална стимулация и като цяло осъществяват фантазиите си.

Биологията на женския оргазъм е доста по-сложна от мъжката и новото изследване го потвърждава.

Въпреки че оргазмът вероятно е свързан с чувството за близост и обвързаност с партньора и/или е еволюционно развитие на стара репродуктивна необходимост, учените все още не са наясно каква е биологичната "функция" на женския оргазъм.

 Всъщност женският оргазъм бива два вида и те не винаги са придружени с еякулация. Освен това те са свързани с психологията много повече, отколкото при мъжете.

Това проучване отбелязва, че шансът за оргазъм се увеличава с 20% ако сексът е по-разнообразен и ако партньорите упражняват и оралните си способности. От друга страна независимо от мястото, изобретателните секс пози или мръсните разговори в леглото, мъжете не са повече или по-малко предразположени към оргазъм по време на секс.

Мъжкият оргазъм по необходимост е много прост, тъй като от него зависи възпроизвеждането на нашия вид. Поради тази причина и отдавнашното фокусиране предимно върху мъжкия оргазъм в обществото, женският оргазъм си е останал "мистерия" прекалено дълъг период от време.

Въз основа на резултатите от проучването учените твърдят, че ниският процент на женската задоволеност е свързан с ниската сексуална осведоменост относно по-сложната биологична система на женския оргазъм. Но това може и трябва да се поправи. Затова следващия път, скъпи дами и господа, моля изпробвайте "златното трио".

източник: iflscience.com

 

 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияТестовеСнимкиНовиниАнкетиИсторияЗдравни съветиНаправления в медицинатаЗдравни проблемиФизиологияОрганизацииСоциални грижиСпециалистиЛеченияРецептиХранене при...Алт. медицинаБотаникаСпорт