Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Четири невербални улики, че връзката ви е към края си

Четири невербални улики, че връзката ви е към края си

Четири невербални улики, че връзката ви е към края си - изображение

Способни сте да прецените дали връзката ви (скоро) ще приключи по-добре, отколкото предполагате. Дали нещо определено е подтикнало разпадането на отношенията или любовта просто е избледняла с течение на времето, обикновено са налице признаци, че партньорът ви не инвестира в отношенията както преди. За съжаление, те не винаги са вербални – могат да бъдат и едва забележими предупредителни промени в езика на тялото му. За да знаете какво да търсите, авторът и експерт по езика на тялото Пати Ууд описва четири невербални улики, които свидетелстват, че нещата не вървят съвсем гладко.

Съгласно Ууд, "най-важната индикация е промяната в невербалното отношение".

Нарисувано разбито сърце

"Ако знаете какво е нормално, щастливо и здравословно във връзката ви тогава дори малките промени в невербално отношение са намеци за раздяла".

Едно от най-важните неща, с които е добре да сте наясно ("основен принцип на езика на тялото") е, "че се стремим към това, което харесваме и се опитваме да избегнем онова, което не ни се нрави", обяснява Ууд. Ако е обичайно за партньора ви да се наклони към вас, когато говорите, това е знак за една добра връзка; но ако понастоящем той/тя се отдръпва или завърта, когато го/я приближите, може да е белег, че нещо не е наред в отношенията ви. 

Ууд също така съветва да сте наясно с времето, което прекарвате заедно и поотделно. Макар че е нормално графиците ви да са заети, двойките трябва да искат да прекарват време заедно. Ако това се промени, като "тя/той не прекарва уикендите с вас както преди или се прибира по-късно от работа" и няма друга "външна причина" , може би си струва да говорите с вашия любим/а.

Друг възможен признак е зрителния контакт или липсата на такъв. Колкото и елементарно да звучи, "ако някой те обича, той или тя те гледа". "Ако има внезапна промяна в отрязъка от време, което човекът до вас обикновено отделя, за да ви наблюдава, това не е добър знак."

И накрая – "докосването е мощен комуникатор, затова понижаването на честотата на докосвания от партньора ви, както и местата, на които ви (или не ви) докосва, са много важни."

Ако преди той/тя е предпочитал/а да ви държи за ръката, но изведнъж интересът към подобен тип физически контакт е изчезнал, е добре да внимавате. Съзнателни или не, невербалните улики могат да бъдат ясен индикатор за състоянието на връзката ви, ако са разчетени правилно.

Редактор: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовиниИсторияВидеоИнтервюта