Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Хармония и ум: Млада жена преодолява психическо разстройство с йога

Хармония и ум: Млада жена преодолява психическо разстройство с йога

 Хармония и ум: Млада жена преодолява психическо разстройство с йога - изображение

Шест месеца, за да започне да живее отново. Толкова време отнема на Хайди Уилямс, която става жертва сексуален тормоз. След бруталния акт на жестокост, младото момиче развива посттравматично стресово разстройство, тревожност и депресия. Затваря се в себе си и не намира смисъл да продължи напред. След неуспешен опит за самоубийство и тежка бременност Хайди открива "пътя към светлината" чрез практикуването на йога.

йога поза

"Дълго време се лутах между мрака и светлината. Йогата ме отведе в един друг свят. Практикуването на този спорт ми помогна да се приема и заобичам отново. Не мислех, че е възможно", споделя тя.

След промяната Хайде, решава да посвети ежедневието си, за да помага и вдъхновява хора, които имат различни психични проблеми и заболявания. Тя става йога инструктор.

йога поза

Хайди поддържа онлайн група за взаимопомощ и подкрепа, в която хората се свързват помежду си и разказват личните си истории. Мечтата й е един ден да води курсове по терапевтична йога или духовни упражнения, които са насочени към лечението на депресия и посттравматично стресово разстройство (ПТСР).  

йога поза

Инструкторката планира да прави и специални отстъпки за клиентите си, за да може да окаже подкрепа на повече нуждаещи се. Ежедневно тя разпространява своите послания и в социалните мрежи, чрез невероятните си фотографии.

йога поза

В профила си в Instagram тя не спира да показва радостта от живота, като демонстрира красивата хармония между тялото и ума ( чрез практикуването на йога), която всеки може да постигне.

източник: boredpanda.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХранене при...ЛайфстайлЛеченияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиПсихологияТестовеЗдравни проблемиСпортСпорт и туризъмАлт. медицинаСнимкиИнтервютаЗаведения