Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Учените за мастурбирането: Оргазъм на ден, пази доктора далеч от мен

Учените за мастурбирането: Оргазъм на ден, пази доктора далеч от мен

Учените за мастурбирането: Оргазъм на ден, пази доктора далеч от мен - изображение

Съществуват хиляди доказателства, че редовните оргазми се отразяват благоприятно на здравето ни. Всъщност учените дори предполагат, че редовното мастурбиране може да доведе до подобряване на имунната защита на организма, по-добър контрол на пикочния мехур и понижаване на кръвното налягане. За мъжете честата еякулация е мощен фактор при превенцията на рака на простата.

Проучване, проведено от Харвардския медицински университет и болницата Brigham & Women потвърждава нещо, което ние вече знаем: мастурбацията е велика! Всъщност учените са стигнали до заключението, че един оргазъм на ден може да съдейства за превенцията на най-често срещаната форма на рак след меланома.
Ето още една причина да си играете с Волния Уили всеки ден, момчета! Не че се съмняваме, че имате достатъчно други причини.

"Информацията от изследването сочи, че участниците, които еякулират повече от 21 пъти в месеца са сред 22-та процента, при които риска да се разболеят е най-нисък," пише в доклада на учените, представен пред пресата.

Те също така открили, че няма значение дали оргазмът е достигнат по време на секс или при соло изпълнение.

Д-р Дейвид Самади от Центъра за рак на простата Дейвид Самади казва в медийното съобщение, че резултатите всъщност не разкриват нищо ново, но предоставят повече доказателства за това, че мъжете могат да намалят шансовете си за диагностициране с рак на простата като просто стигат до върха по-често.

"Предишните проучвания показаха връзка между ползите от секса и рака на простата," казва той. "Това изследване добави нови доказателства, че честата еякулация, не броят на сексуалните партньори, е ключовия фактор към понижаването на риска от рак на простатата."

Въпреки че от заболяването са застрашени предимно мъжете над 60-годишна възраст, изследване на университета в Мичигън, проведено през 2014 г. показало, че броят на младите мъже с подобна диагноза се е увеличил близо 6 пъти през последните 20 години. Нещо повече, заболяването е много по-агресивно при младите представители на мъжкия пол.

Но добрите новини са, че резултатите от новото проучване предлагат изключително приятно решение на проблема: оргазъм на ден пази доктора далеч от мен. Е, момчета, отпуснете се, забравете за стереотипите и притесненията, и се забавлявайте сами и навсякъде! Но не забравяйте редовно да си правите профилактични прегледи.

източник: mic.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЛюбопитно