Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Третата година от брака е най-щастлива, петата - най-трудна

Третата година от брака е най-щастлива, петата - най-трудна

Третата година от брака е най-щастлива, петата - най-трудна - изображение

Не всички двойки осъзнават, че усилията и на двамата партньори са необходими в семейния живот. Последните проучвания сочат, че 950 000 бракове в Европа (от 2,1 милиона) в крайна сметка приключват с развод. Изследване на британската адвокатска кантора за бракоразводни дела „Slater and Gordon Lawyers“ определи коя година от брака е най-щастлива и коя е най-трудната. Разберете с нас!

3 години

брак

Съществува мнение, че любовта трае само 3 години. След това една двойка се разпада или връзката им става по-малко идеална от преди. В действителност, след 3 години връзка, хората са по-склонни да приемат слабостите на партньора си и по този начин се чувстват по-комфортно.
Известно е, че в третата година от семейния си живот една двойка решава да има бебе. Следователно връзката им става все по-силна. Поради тези причини третата годишнина от брака се приема за най - щастлива.

5 години

брак

Първите реални проблеми могат да започнат през петата година от семейния живот. През този период децата са все още малки и изискват много грижи. Тогава е много трудно да съчетае работа, домакинство и други битови проблеми. След пет години заедно, двойките започват да мислят за развод и се обръщат към адвокат за консултация. Тази година се смята, за най - трудната.

7 години

сватба

Ако една двойка оцелее след 5 годишен брак то тях ги очаква още едно изпитание, което трябва да преодолеят. Седмата година от семейния живот, специалистите наричат "стената". По това време всичко се превръща в рутина. Може да има и финансови проблеми, въпроси, свързани с грижите за децата, и спорове относно отговорностите, които всеки трябва да поеме за домакинството. Това е много сложен период. Ако съпрузите успеят да го преминат, тогава бракът им ще бъде неразрушим.

Представяме ви още някои фактори, които ви съветваме да избягвате, ако искате да запазите брака си:

брак


Големи очаквания. Двойките подават молби за развод по-често през пролетта и есента. Преди това те се опитват да си дадат още един шанс. Ако не се получи, тогава разводът е неизбежен.


Проблеми с комуникацията: Специалистите проведоха експеримент сред младите двойки, който установи, че дори дискусиите за филмите могат да намалят риска от развод на половина. Така че, говорете с половинката си за вашите семейни проблеми. Това може да помогне да спасите брака си.
Липсата на умения за изграждане на връзки. Ако имате повече братя или сестри шансът да се разведете след години е по-малък. Учените твърдят, че хората, които са израснали в големите семейства, са по-квалифицирани в изграждането на взаимоотношения. В бъдеще това умение може да им помогне да спасят брака си.


Липсата на желание да слушате. Ако някой от партньорите не иска да слуша по време на важен разговор, тогава рискът от развод е много по-висок.


Живот в социалните мрежи. Активните потребители на социални мрежи, които са в романтична връзка, могат да установят, че конфликтите, свързани със социалните мрежи, причиняват проблеми в отношенията, които могат да станат достатъчно сериозни, за да доведат до развод.


Финансови аргументи. Двойките, които често спорят за пари, са по-склонни да се развеждат, дори ако доходите и на двамата партньори са високи.


Ниска степен на образование. Изследването определи, че хората с висше образование имат по-малки шансове за развод, независимо от пола или страната на живот.


Избягвайте да правите тези грешки и ще живеете дълъг и щастлив живот заедно.

източник:bridesaid.com

снимки: reasonablecatholic.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиТестовеЗдравни съвети