Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Традициите, с които сме свикнали, но сме твърде упорити, за да се отървем от тях

Традициите, с които сме свикнали, но сме твърде упорити, за да се отървем от тях

Традициите, с които сме свикнали, но сме твърде упорити, за да се отървем от тях - изображение

Трябва да смените фамилията си след сватбата, да посетите вашата леля, която не харесвате на рождения й ден, както и да кажете "Наздраве", когато някой кихне. Нужно ли е да го правите всеки път? Всички тези задължения изглеждат съвсем естествени за нас, но с течение на годините някои традиции стават толкова остарели, че ние започваме да ги мислим за абсурдни и глупави.

Харчене на пари за сватба

сватба

"Никога не съм разбирал защо една сватба трябва да бъде толкова голяма и скъпа. Какво не е наред с обикновена сватбена церемония и някаква храна? Мисля, че брачната двойка би била много по-добре да похарчи тези пари за неща, които ще направят живота им по-добър всеки ден, отколкото да хвърлят хиляди левове за няколко часа забавление", споделя потребител в социалните мрежи.

Днес двойките обикновено не искат да правят огромни сватби, да теглят заеми, само за да следват традицията. Все повече хора предпочитат да опразнуват този щастлив момент с роднини и приятели. С парите, които получават те отиват на меден месец.

 

Организиране на пищни рождени дни за малки деца

парти за рождени дни

Детето ви вероятно няма да си спомни рождения ден, който е имало в миналото. На първия рожден ден бебето празникът е повече за родителя. Малкото няма да си спомня тези моменти с роднините и приятелите. Колосални рождени дни за деца излизат от модата. Препоръчваме ви да оставите малките да се забавляват и да играят със своите връстници. Родителите харчат много за рокли на принцеси, огромни торти и милиони балони. Много родители предпочитат да спестят тези пари за колеж или други по-важни неща.

Уважение към всеки един роднина

семейни събирания

Не всеки е готов да поддържа топли отношения с чичовците и лелите си, които не харесва.
Това важи с пълна сила за големите и задължителни семейни вечери. Много хора предпочитат да прекарват времето си с близки приятели, които уважават и обичат.

Оправяне на леглото сутрин

оправяне на легло

Тази традиция предизвиква бурен спор. Много хора твърдят, че оправянето на леглото сутрин е напълно безсмислено.

Учените подкрепят това твърдение. Група от специалисти от университета Кингстън провеждат изследване и установяват, че когато оправяме леглата си сутрин, създаваме идеална среда за прахови акари. 

Мрънкащи хора около вас

мрънкащи хора

Някои хора могат да превърнат този навик в традиция. Разбира се, можем да споделим проблемите си с роднини и близки приятели, но не отивайте твърде далеч. Учените са доказали, че безпокойството унищожава нашите тела и умове.

Увеличаването на стреса води до повишаване на кортизол. Високите нива на кортизол оказват влияние върху нашите спомени, имунната система, наддаване на тегло, кръвното налягане, холестерола и увеличава риска от сърдечни заболявания.

Не забравяйте, че мрънкащите хора "ни зареждат" с тяхната отрицателна енергия. Заобиколете се с позитивни, любезни хора.

Почивните дни

празници

Не всички хора имат желание да празнуват рождените си дни с всички свои роднини и да готвят милиони ястия. Не всеки обича да прекарва часове в търсене на коледно дърво и да купува продукти в препълнените магазини на Бъдни вечер.

Нека признаем, че ако не поканите голяма част от роднините си на Коледа, това е добре. Останете в леглото за известно време или се целете със снежни топки със семейството си - направете това, което наистина искате да направите. 

"Наздраве!"

 кихане

Някои хора предполагат, че този обичай датира от Средновековието.

Тази традиция идва от Европа. По време на чума хората умираха, така че ако някой е кихнел това означавало, че е болен и ще умре. 
Казвайки "наздраве", това е общ отговор в почти всички страни, с изключение на Корея и Япония: в тези страни практиката да се реагира на кихането на друго лице не съществува.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноТестовеИсторияДиетиСпортРецептиНаправления в медицината