Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Токсичните хора - какво правят всъщност

Токсичните хора - какво правят всъщност

Токсичните хора - какво правят всъщност - изображение

С такова многообразие от хора, не е учудващо от време на време да попадаме на такива, с които e непосилно човек да се разбере. Понякога ние самите може би се държим ужасно, което означава, че сериозно трябва да се замислим над характера и поведението си. Но твърде често токсични се оказват странични хора, които карат останалите около тях да се чувстват като ненормални във всеки смисъл на думата.

Затова е хубаво да различавате тези хора още в първите минути на запознанството си, за да се отървете от тях възможно най-бързо. Токсичният човек си личи най-вече по следните фактори.

Клеветят другите

Ако попаднете в компания, в която някой изрича лъжи, за да злепостави трети човек, то бягайте веднага оттам. Ако започва да клевети другиго пред вас, то със сигурност ще го прави и за вас. Така че е по-добре да пазите дистанция, за да избегнете и неверни клюки по свой адрес.

Оплакват се непрестанно

Токсичните хора са толкова негативни, че е трудно за разбиране как изобщо съумяват да живеят "трудния" си живот. Те се оплакват постоянно и са способни да намерят отрицателни неща в почти всичко: времето, работата, шефа, колата, жената и пр. Такива хора са неспособни да видят и малко добро дори в най-хубавите неща, които им се случват.

Очакват специално отношение

Заради нещастията, които им се случват, токсичните хора очакват и специално отношение от заобикалящите ги, защото се приемат като жертви в живота. Очакват също така, че техните искания винаги трябва да се изпълнят с приоритет пред другите, защото живеят със съзнанието, че са по-важни от тях.

Пъчат се прекалено с постиженията си

По време на интервю е задължително да акцентираш върху своите положителни качества и успехи, но ,когато това се прави усилено още при запознанството с някой нов човек, е някак неудобно. Хората, правещи това, всъщност искат да компенсират за своите силни недостатъци, опитвайки се да ги прикрият. Често може да се случи такъв тип човек да е способен да пренасочи която и да е тема в своя полза.

Ще ви накарат да се чувствате отбранително за собствения си живот или работа

Твърде бързо в потока на разговора, токсичният човек ще ви накара да се чувствате зле за себе си.
Игнорирайте всичко, което той ще ви каже. Така или иначе ще коментира с негативизъм всичко под слънцето. Защо да си губите времето да го убеждавате, че вършите нещо стойностно.

Те мислят, че всички трябва да им угаждат

Токсичните хора са нещастни, затова смятат, че всеки трябва да се грижи за тяхното настроение и да угажда на всяка тяхна прищявка. Те ще лъжат и манипулират, за да принудят околните да правят неща за/вместо тях. Но никога няма да признаят истинските си мотиви.

Нямат никакъв интерес към вашите тревоги и притеснения

Те ще завържат разговор с вас, но никога няма да заговорят за вас. Центъра на разговора ще е насочен единствено и само върху техните безкрайни проблеми или невероятни постижения.

Няма да ви накарат да се почувствате добре

Изморително е да бъдете с такъв човек. Дори в първите минути на разговора ще ви писне. С негативизма, пъченето си и отрицателните коментари по ваш адрес, те ще изсмучат енергията ви много бързо.

Ако попаднете в компания, в която има токсичен човек, бързо го отблъснете и намерете друг, с когото да разговаряте. Никое нормално човешко същество не заслужава самоинициативно да се подлага на подобно мъчение, общувайки с токсичен човек.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: ideapod.com

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСоциални грижиЗдравни съветиФизиологияНовиниЛюбопитноХранене при...Нормативни актовеРецептиЛеченияИстория