Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Тежкоболна жена оставя на първата си рожба подаръци за 18 рождени дни

Тежкоболна жена оставя на първата си рожба подаръци за 18 рождени дни

Тежкоболна жена оставя на първата си рожба подаръци за 18 рождени дни - изображение

Какво ще направите ако разберете, че ви остава месец или два живот? Ще прекарате последните минути с любимите си хора? Ще побързате да се ожените или да осъществите дълго бленуваните си мечти? 

Съдбата понякога е жестока и се стоварва с пълна сила върху Елиза – 40- годишна директорка на банка в Италия. В мига, в който ражда дългоочакваната си първа рожба, жената разбира, че е болна от рак на гърдата. Елиза започва лечение веднага – серия от химиотерапии и лъчетерапии. Но в края на лятото чува страшната диагноза – остават и два месеца живот. "Нашите мисли и действия клоняха в две посоки - радост от появата на малката ни Ана и битка срещу коварното ми заболяване", споделя тя.

тежкоболна жена

През последните дни, болната жена решава да не оплаква трагичната си съдба, а да оползотвори пълноценно оставащите й дни живот.

Първо тя се жени за бащата на дъщеря си - Алесио, а след това майката тръгва да обикаля по магазините в търсене на перфектните подаръци, но не за себе си, а за нейното малко съкровище. Елиза осъзнава, че няма да прекара следващите празници с детето си и ще пропусне как Ана расте. Майката решава, че трябва остави завещание на своята дъщеря.

тежкоболна жена

Тя обикаля по магазините и купува всякакви играчки – от кукли до детски книжки. За нейния специален 18-ти рожден ден, Елиза и оставя глобус с маркирани дестинации, които майката препоръчва на своето дете да посети един ден.

Елиза с нейния съпруг

Към всеки един от подаръците има посвещение към бъдещата девойка. Освен редицата пожелания, тежкоболната жена оставя съвети, както и мъдри мисли за живота "защото смъртта се нуждае и от практичен смисъл, а не само от поезия".

тежкоболна майка

Елиза си отива от този свят дни след първия рожден ден на бебето си, успявайки да дари на Ана първия, но не и последен подарък.

източник: mirror.co.uk

снимки: corriere.it

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСоциални грижиСнимкиНовиниИсторияЗдравни съветиЛюбопитноСпортАнкетиХранене при...