Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Тайни тунели под Лондон се откриват за първи път на обществеността

Тайни тунели под Лондон се откриват за първи път на обществеността

Тайни тунели под Лондон се откриват за първи път на обществеността - изображение

Съвсем скоро ще можете да се потопите в тайния свят на тунелите, използвани за транспортиране на поща преди стотина години. Лондонският пощенски музей отваря врати на 28 юли тази година.

Тунели в Лондон

Железопътната поща, която според представителите на музея е първата безпилотна и електрическа железопътна система, е създадена преди 100 години. Тя е била алтернативен начин за транспортиране на писма из целия град, тъй като претоварените улици и мъглата предизвикват много закъснения над земята. Скрита от погледа на обществеността, мрежата от тесни тунели, дълга над десет километра, е разположена 21 метра под нивото на улицата. Когато музеят отвори през юли, посетителите ще могат да се возят през изоставените тунели за първи път в историята на железопътния транспорт.

Тунели под Лондон
Пощенските чанти, които пътуват през тунелите, достигат своята дестинация само ако са правилно означени. Всяка чанта има специален етикет с номер, свързан с определена станция. Снимката показва пощальон, който зарежда от конвейер в готови да отпътуват контейнери през 1935 г

Можете да се върнете назад във времето като се качите на влаковете (проектирани след тези, които се използват през 1987 г.) и да пътувате 15 минути по същите маршрути, предназначени за скривалище на шедьоври на галерията "Тейт" и Националната портретна галерия по време на Първата световна война.

Пътуването с влак ще е придружено от аудиовизуално шоу, което ще въведе посетителите в историята на създаването и употребата на услугата, докато минавате през платформите на станцията под пощенския център "Mount Pleasant", където някога са събирани писма и колети за доставка.

След като веднъж имате възможност да се насладите на подземната атракция, можете да разгледате и самия Пощенски музей, който ще ви преведе в невероятна петвековна британска и световна история на подземната комуникация. Можете да намерите всичко – от най-ранната Коледна картичка в света (която датира от 1843 г.) до гипсовата отливка на главата кралица Елизабет II, използвана върху английските печати, докато изследвате историята на това, което представители на музея наричат "първата социална мрежа в света".

Тайни тунели в Лондон

На мястото ще има и детска площадка, състояща се от вагонетки, макари, пързалки, кутии за писма и миниатюрен квартал с улици и къщи, които децата да изследват.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: smithsonianmag.com, instagram.com, theculturetrip.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияСоциални грижиНовиниЛюбопитно