Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Тунелът на любовта, който сбъдва желания

Тунелът на любовта, който сбъдва желания

Тунелът на любовта, който сбъдва желания - изображение

В околностите на град Клеван, Украйна, се намира едно величествено място, което сбъдва желания. Само една снимка е достатъчна, за да обясни името, което са му дали местните жители - "тунелът на любовта". Той е разположен между град Клеван и село Оржив по линията Ковел-Рибни, на разстояние от седем километра. В онези дни дърветата са умишлено засаждани по жп линията, за да прикриват транспортирането на военното оборудване.

тунел на любовта

Вярвате или не, тунелът води началото си от товарен влак, който преминава през него по три пъти на ден, за да може да доставя дърва до местната фабрика. С течение на годините и заради всичките преминавания, се е образувал величествен зелен коридор. Дърветата и храстите нежно се сливат и образуват арка, която изглежда като нарисувана от художник.

Любовта заема огромно място и в градските легенди, свързани с това място.

тунел на любовта

Много двойки посещават любовния тунел, за да се врекат във вечна любов или просто да изживеят един неповторим миг. Легендите гласят, че ако двама влюбени направят своите първи стъпки заедно през величественото място, всичките им желания ще се сбъднат. Освен романтични срещи много влюбени избират да си кажат заветното "да". През лятото в местността е истински празник, чува се радостна глъч от сватбени церемонии и непринуден смях.

тунелът на любовта

Ако искате да посетите това зелено място, то трябва да бъдете много внимателни, тъй като по жп линиите се движи влак три пъти на ден. Местните жители са добре запознати с разписанието му и си правят разходки, когато няма движение. 

През пролетта дърветата се разлистват, а клоните се вплитат едно в друго и създават една феерична приказка, в която в мрачния тунел все пак има лъч светлина и много, много любов.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: atlasobscura.com; amusingplanet.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл