Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции С какви традиции отбелязват първата менструация на жените по света

С какви традиции отбелязват първата менструация на жените по света

С какви традиции отбелязват първата менструация на жените по света - изображение

Първият менструален цикъл на момичето е преломен период в неговия живот. В редица държави това събитие се отбелязва по различни начини. В някои гледат на него като на истински празник, а в други семейството налага забрани и ограничения на девойката. Разберете защо!

Местните във Филипините извършват нестандартен ритуал при първия цикъл на момичето. Майката изплаква бельото от кръвта на първия цикъл на своята дъщеря само с вода. След това намазва лицето на детето си с дрехата. Това се прави с цел девойката да се предпази от пъпки в бъдеще.

В отдалечените селски райони на Гана, докато са в цикъл, на жените им е забранено да прекарват време с мъжете си. Те не трябва да готвят, както и да живеят в собствения си дом, докато са неразположени.

В Япония, събитието се отбелязва със специална традиционна гозба. Майката на девойката приготвя сечихан - лепкав ориз с боб адзуки. Когато поднася ястието, тя не споделя каква е причината за него. Всички членове на семейството трябва сами да се досетят за какво става въпрос.

В Израел момичето трябва да оближе лъжица с мед. Този ритуал гарантира, че следващите менструации на девойката ще бъдат безболезнени.

Сутринта след началото на първия месечен цикъл момичетата в Индия тържествено обещават да не поглеждат мъже (включително братята и бащите си) за определено време. След това те могат да поканят приятелките си у дома и да ги почерпят.

В Малайзия девойката остава в дома си за период от една седмица. Пред нейната спалня има метла, която да прогонва призраците и духовете, които обичат миризмата на прясна кръв. За да облекчи стомашните болки на момичето, нейната майка й дава да изпие сурово яйце с мазнина.

Във Фиджи членовете на семейството рисуват кръгове и черти с тебешир по пода в своя дом. По този начин обозначават местата (в зависимост от това в кой ден от цикъла е момичето), на които девойката не може да ходи, докато е неразположена.

В Хърватия по-възрастните роднини позволяват на девойката да пие червено вино на този специален за нея ден.

В Канада момичето трябва да премине през пречистващ ритуал, наречен Berry Cleanse. В продължение на година тя не трябва да консумира горски плодове, а само да ги бере и консервира. След като периодът изтече, жените се събират, за да празнуват, като консумират съхранените плодове. Това е ритуал, който символизира превръщането на момичето в истинска жена.

месечен цикъл

Според традициите в Шри Ланка на втория ден от първата менструация на момичетата се дават пари, за да отпразнуват този повод.

В Южна Африка се организира парти с близки и роднини, но девойката няма право да присъства на него или да напуска стаята си в продължение на три дни. След този период тя може да види подаръците, които гостите са й оставили.

В Обединените арабски емирства близки и приятели, включително мъже, ходят на специално посещение в дома на момичето, за да й дадат благословията си.

В Америка някой трябва да излее вода над главата на девойката в първия ден от цикъла й, за да може момичето да се пречисти и да премахне всички замърсявания и кръв от тялото си.

източник: sarcasm.club

снимки: womenshygiene.wordpress.com

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлИсторияНовиниСпортХранене при...Алт. медицинаФизиологияБотаникаЛечения