Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Сърбия - топ дестинация за 2019 г.

Сърбия - топ дестинация за 2019 г.

Сърбия - топ дестинация за 2019 г. - изображение

Тази година авторитетният туристически сайт travellemming отново пусна анкета, в която са гласували десетки хиляди пътешественици, за държавата, на която да се връчи ежегодната награда Travel Lemming Reader Awards. В платформата бяха представени 44-те най-популярни дестинации в света, изведени след експертната оценка на най-добрите пътуващи блогъри и инфлуенсъри. От тях бяха избрани топ 6 страни за всеки континент, от които вече имаха право да избират и любители туристи от цял свят.

От Европа през Африка, та чак до Северна Америка, конкуренцията за първото място беше твърде ожесточена. Авторитетни политици и известни знаменитости дори са провеждали кампании, с които да подкрепят своите фаворити.

Като топ дестинация за 2019 г. в Европа е посочена Сърбия.

Въпреки множеството средновековните селца, в които има значителни исторически и културни наследства, и новите градове, туптящи с модерните пулси на съвремието си, Сърбия е една от най-подценяваните дестинации в световен мащаб.

В тази малка държава, сгушена в Западните Балкани, може да се гмурнете в историята на величествени крепости, да избягате в природата сред мащабните скалисти планини или дори да потънете в нощния градски живот, с който се славят балканските страни.

От сайта съветват Сърбия да бъде посещавана от май до септември, а за топ дестинации в държавата са определени Нови Сад и Белград.

Следващите три страни, борещи се за най-атрактивна дестинация в Европа са остров Хвар, Хърватия и Словения.

За Северна Америка е избран малкият, но магичен град Валядолид, който се намира в Мексико.

Изборът за Австралия, славеща се с винения си туризъм, не учудва никого. Градчето Ориндж, в което се провежда мащабен винен фестивал и е прочуто с вълшебните си храни и напитки, заема първото място.

В Африка изборът за най-добра туристическа дестинация отвежда към не широко популярната Република Малави.

Лима, столицата на Перу, е най-представителната южноамериканска дестинация за 2019г, а Шри Ланка води класациите в Азия.

Независимо на кой континент ще заложите, всяка от класираните страни носи своята уникална културна идентичност. А подценявани държави като Сърбия могат само да ви изненадат с красота, история и архитектура.

Автор: Милена Минчева

Източник: travellemming.com

Снимки: resonate.io

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниСоциални грижиСнимкиСпорт и туризъмЗдравни съветиЛайфстайлСпортЛюбопитноПсихологияАнкетиОбразованиеНормативни актовеОрганизации