Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Създателят на татуировките на очите пропагандира забраната им

Създателят на татуировките на очите пропагандира забраната им

Създателят на татуировките на очите пропагандира забраната им - изображение

Татусите на очите представляват инжектиране на миниатюрни количества мастило под конюнктива (прозрачната мембрана, която покрива предната част на очната ябълка) и над склерата (бялото на окото). Рискованата манипулация носи наименованието склера татуиране.

Опасната процедура е създадена преди 10 години от експерта по модификации на тялото Луна Кобра и покойния Шанън Ларат, създатели на първото интернет списание за татуси и екстремни телесни трансформации. Необходими са две години на иноватора Кобра да развие и усъвършенства възможно най-добрия метод за нанасяне на мастило в окото.

Жена със склера татус
Сара Найт

Оттогава професионалистът успява да татуира стотици очни ябълки без усложнения или инциденти. Създаването на опасната процедура не означава, че Кобра ги смята за добра идея. Всъщност той пропагандира склера татуировките да бъдат забранени. Действията му са продиктувани от инцидент с канадски модел на име Кат Галингер, който става жертва на грешка по време на подобна процедура. Все още не е ясно дали Галингер ще успее да се възстанови напълно или ще има дълготрайни негативни последици.

За Луна Кобра, който живее и работи в Австралия, това не е изолиран случай. Той смята, че хиляди хора ослепяват по света заради неговото изобретение, приложено от нелицензирани или неопитни татуисти. Преди Кобра да започне да прилага опасната процедура, известният австралиец се консултира с различни хирурзи и провежда обстойно проучване, за да се информира по-добре за функцията и анатомията на човешкото око.

Жена с татуирани очи
Ланилишъс

Много други в бранша пренебрегват тази стъпка и директно започват да работят върху клиенти. Според Кобра, забраната на татуиране на очите е за предпочитане, пред това хората да рискуват зрението си при неквалифицирани татуисти. Австралийският професионалист и иноватор настоява за промени в закона, преди още мъже и жени да пострадат.

Преди някой клиент на Кобра да премине екстремната процедура, създателят на склера татусите се опитва да ги разубеди, като им изпраща писмо, документиращо всички рискове и възможни последици. Едно от възможните усложнения включва хронично възпаление на стената на окото. Кобра споделя, че през първите пет години от прилагането на татуировки на очите се е притеснявал много за състоянието на посетителите на студиото му. Австралийският иноватор дори им е звънял, за да се информира дали клиентите му са добре след манипулацията.

Склера татусите могат да бъдат в най-различни цветове, но Кобра предупреждава, че хора с тъмни ириси, които искат черно оцветени очни ябълки, могат да срещнат редица трудности в комуникацията с другите. Проблемът идва от невъзможността за поддържане на очен контакт, тъй като целите очи изглеждат напълно черни и е трудно да се отгатне накъде са насочени ирисите.

Мъж с черен склера татус
Кристиан Омбра


По статията работи: Нора Маркова

Източници: allure.com; theguardian.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияПсихологияЛечения