Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Съвети от пътуващи блогъри: Как да пътувате често и евтино - част 2

Съвети от пътуващи блогъри: Как да пътувате често и евтино - част 2

Съвети от пътуващи блогъри: Как да пътувате често и евтино - част 2 - изображение

Опитните пътници са убедени, че не е нужно да имате много пари, за да пътувате постоянно. Единственото, от което наистина се нуждаете, е желанието да откривате нови светове и да се научите как да търсите изгодни оферти.

Представяме ви съвети от пътуващите блогъри, които ще ви разкрият как да обиколите света без да харчите много пари.

Не губете шанса си да се забавлявате безплатно

туристи

Преди да отидете някъде, отворете в Google и напишете "безплатно забавление в град X." на английски език. Фестивали, концерти, дни на отворените врати, екскурзии - можете да намерите много безплатни събития в големите  и малки градове.

Не купувайте нещо, което можете да получите безплатно

поточе

Wi-Fi. Когато резервирате настаняване, изберете апартамент или хотел с безплатен достъп до Wi-Fi интернет. През деня можете да използвате безплатен Wi-Fi в ресторанти, бензиностанции и молове.

Местни карти. Можете да намерите безплатни карти в много хотели, апартаменти и хостели, както й да получите карта в туристическо бюро за информация. Блогърите съветват да изтеглете цифрови карти на избраната от вас дестинация на вашия мобилен телефон предварително.

Вода. В Европа можете да пиете чешмяна вода навсякъде. В много градове има водни фонтани, откъдето също може да пиете вода.

Посещение на тоалетни. Можете да използвате McDonald's, Burger King и други обществени места. Бизнес центрове, музеи, библиотеки и супермаркети са места, в които също има санитарен възел.

Бъдете гъвкави

мъж и жена

Най-често срещаният съвет, който пътуващите блогъри дават е "бъдете гъвкави". Не се страхувайте да експериментирате или внезапно да промените маршрута или датите си.

Пътешественикът и блогър Джони Джет обръща внимание на един много важен факт - най-скъпа ще ви излезе почивката, когато голям поток от хора пътуват по време на официални празници или други почивни дни. Ако изместите пътуването с два дни по-късно това може да ви спести доста пари. И не забравяйте да проверите датите на официалните празници в страната, която посещавате.

Обърнете внимание на това кога започва активния сезон в избраната от вас дестинация. Опитайте се да отидете там няколко седмици преди началото на сезона. Можете да спестите до 50% по този начин.

Вижте първата част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Снимки: pixabay.com; protraveltoronto.com 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитноСпортАлт. медицина