Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Спираща дъха гледка: Буда, заобиколен от 150 000 растения лавандула

Спираща дъха гледка: Буда, заобиколен от 150 000 растения лавандула

Спираща дъха гледка: Буда, заобиколен от 150 000 растения лавандула - изображение

На малък хълм, който се намира в близост до гробище на японския остров Хокайдо може да се натъкнете на спираща дъха гледка – статуя на Буда, който е обграден от 150 000 растения лавандула.

хълмът на Буда

Архитектът, който се занимава с цялостния проект, разкрива, че основната цел е построяването на молитвената зала, която да подобри привлекателността на каменния Буда, който е изваян преди 15 години. Статуята е с височина 13.5 метра и тежи 1500 тона, изработена е от фин, твърд камък.

хълмът на Буда

"Главата на Буда" е един много емоционален проект за всички нас. Желанието ни бе тази статия да не стои сама на полето, а да я покрием с хълм от лавандулови растения. Под хълма са вградени 40-метров тунел и ротондата. Когато се премине през тунела ( и нетърпението става още по-голямо) пред посетителите се разкрива внушителния монумент, чиято глава е обградена от ореол от небе, в края на тунела", разкрива архитектът на проекта.

хълмът на Буда

Отвън, 150 000 растения от лавандула помагат за непрекъснато променящото се "настроение" на паметника. От богатата бледо лилави цветчета през лятото до бялата зимна снежна покривка, с всеки нов сезон хълмът на Буда придобива различен външен вид. 

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: mymodernmet.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихология