Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Секс и оргазъм – причините поради които омъжените жени изневеряват

Секс и оргазъм – причините поради които омъжените жени изневеряват

Секс и оргазъм – причините поради които омъжените жени изневеряват - изображение

Професор Алисия Уолкър в продължение на една година интервюира съпруги, които изневеряват на мъжете си. В книгата си "Тайният живот на жените, които изневеряват". Интересът на авторката е провокиран от изследванията, че жените, които навлизат в 40-те години са сред потенциалните за изневяра. Тези жени не искат нова любов, обичат съпрузите си, но изневеряват? Защо? Тя обобщава двете основни причини, поради които съпругите кръшкат на половинките си - секс и оргазъм.

Уолкър изследва 50 жени на възраст между 24 и 65 години, след което заключва, че съпругите изневеряват не с цел да разрушат брака си, а просто изпитват необходимост от секс и оргазми. Те спят с други мъже от любов и желание да запазят брака си. 

Изводите до които достига Уолкър са, че решението за изневяра е обмисляно, а не е спонтанно.

"Това е едно добре преценено и умишлено предприето действие. Тези жени са решили да получат това, което им липсва в брака – оргазми, секс и други сексуални удоволствия. Те вярват, че след като получат всичко това ще запазят брака си".

Част от съпругите разкриват, че търсят секс и оргазми на друго място, тъй като мъжете им не могат да ги задоволят поради здравословни причини. Голяма част от интервюираните дами споделят, че след като са задоволили всичките си сексуални нужди са станали "по-добри съпруги и майка, които се стремят да запазят брака си на всяка цена".

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: independent

Снимки: psypost.org

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноТестове