Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Психологически трикове, които ще подобрят комуникационните ви умения

Психологически трикове, които ще подобрят комуникационните ви умения

Психологически трикове, които ще подобрят комуникационните ви умения - изображение

Умът е могъщо явление, което все още не е разгадано напълно. Но въпреки това, той може лесно да бъде излъган. Именно затова, ако разбирате малко от психология, ще можете да подмамвате другите така, че интеракцията ви с тях винаги да бъде във ваш плюс. Има множество психологически трикове, с които ще подобрите комуникационните си умения и ще влезете безпроблемно под кожата на всеки. А ето и някои от тях.

1. Как да накарате някой да ви харесва (или поне да ви мрази по-малко)

Ако си мислите, че някой, с когото прекарвате много от времето си (като колега например), не ви харесва или дори ви мрази, не се отчайвайте. Има начини, чрез които да го накарате да ви харесва поне малко. Просто помолете човека за малка услуга. Трябва да е нещо толкова просто, че никой да не може да откаже. Нещата, за които може да помолите човека могат да бъдат всякакви – да ви услужи с молив, цигара или да ползвате телефона му за обаждане.

Чудите се защо това ще ви донесе някакви позитиви? Причината е много проста.

Никой не би отказал подобни малки услуги, защото това би ги накарало да изглеждат лоши хора. А започнат ли да са отзовават в случай на нужда, но не и прекалено често, мозъкът им сам създава асоциация, че щом ви помагат, най-вероятно не сте толкова лоши.

2. Разберете кой ви наблюдава

Със сигурност сте изпадали в ситуация, в която се чудите дали някой ви гледа. Да попитате директно винаги е неловък и не особено добър вариант.

За да сте сигурни, че някой се взира във вас, просто изимитирайте прозяване, докато сте на видно място и в близост до него. Ако въпросният човек се прозее малко след вас, то със сигурност вие сте обект на неговото зрение и мисъл.

3. Избягвайте конфликти

Ако работите с някого, с когото не се харесвате особено много, има лесен начин да избегнете конфликт. Просто стойте по-близо до него.

Още един парадокс, нали? Но ако се замислите, в случай че работите един до друг, конфликтите и напрежението помежду ви ще се редуцират, без дори да се стараете. И двамата ще се стремите да избягвате негативизма, тъй като съвместното ви пребиваване ще бъде много конфузно и нелепо. А когато и от двете страни не се продуцира напрежение, малко по малко отношенията ви ще се подобрят.

4. Накарайте хората да се съгласяват с вас

Независимо дали предлагате нова идея в работата или искате да накарате човека, с когото спорите, да се съгласи, просто включете малко повече кимане в жестовете си.

Кимането с глава по време на аргументация внушава на събеседника, че информацията е проверена и верифицирана. Този жест сякаш гарантира фактите. Освен това, показва още, че сте уверени и стимулира хората, към които насочвате информацията си, да отвръщат позитивно на нея.

Редактор: Милена Минчева

Източник: powerofpositivity.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноФизиологияСоциални грижиТестовеБотаникаЛечения