Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Против стрес: В рехабилитационен център в Истанбул пускат класическа музика на бездомните животни

Против стрес: В рехабилитационен център в Истанбул пускат класическа музика на бездомните животни

 Против стрес: В рехабилитационен център в Истанбул пускат класическа музика на бездомните животни - изображение

Ветеринарни лекари от рехабилитационен център за бездомни животни в квартал „Beylikdüzü, Истанбул пускат класическа музика, на кучетата и котки, които обитават центъра. Те го правят с определена цел - стремят се намалят нивото им на стрес.

Най-малко 950 кучета и 70 котки слушат ежедневно класическа музика в рамките на проект, който е по идея на Мелис Челти- музикален педагог от университета Мармара“.

кучета


"Оставяме животните да се насладят на прекрасните звуци всеки ден между 8.00 и 17.00 часа", заявява той.
Музикалният педагог изготвя списък от 27 творби на най - популярните композитори, сред които са Моцарт, Вивалди, Бетовен и Аднан Сайгун, който е .турски композитор от XX век.


"Между тях има специално подбрани композиции. Музиката със сигурност намалява безпокойството сред животните. Всички го виждаме и усещаме ", заявява Ертугрул Тунчел, ръководител на ветеринарната служба в община „Бейликдюзю“.

източник: hurriyetdailynews.com

снимки: pixabay.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСоциални грижиНормативни актовеЗаведенияОбразованиеСпорт и туризъмСпециалистиЛюбопитноОрганизацииСпорт