Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Президент забрани на бедните да посещават страната му

Президент забрани на бедните да посещават страната му

Президент забрани на бедните да посещават страната му - изображение

Президентът на Палау даде предложение за изготвянето на закон, който да позволява на територията на страната да се строят само 5-звездни хотели. Основната цел е Палау да не се посещава от туристи, които нямат финансови възможности.

Палау

Томи Ременгесау заявява, че ще се съсредоточи върху „качеството“ на туристите, а не върху количеството им. Той иска да привлича пътешественици, които са платежоспособни, защото икономиката на страната зависи 85% от туризма.

Палау

Нашествието от туристи не влияе благоприятно на местната природа, както и на рифовете. Масовият туризъм обаче влияе негативно и нанася огромни щети на екосистемата.

Палау

Държавният глава се надява строителите на високия клас хотели сами да се погрижат за инфраструктурата като изградят прочистващи системи, пътища и др. В замяна те ще получат данъчни облекчения. Този метод според Ременгесау е „безпогрешен“ и е в помощ не само за държавата, но и бизнеса като цяло.

Палау

Република Палау включва в състава си 241 острова. Плажовете са невероятни и са едни от най-добрите в световен мащаб. Потокът от туристи е огромен. Има много китайски туристи, които обаче са изключително пестеливи. Страната привлича туристи от цял свят, включително любителите на подводното плуване.

източник: daylimail.com

снимки: stuff.co.nz

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлНовиниИсторияЛюбопитноСпортСтатистически проучванияХранене при...Анкети