Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Последните оцелели жени, които носят вековния символ на красотата в Китай

Последните оцелели жени, които носят вековния символ на красотата в Китай

Последните оцелели жени, които носят вековния символ на красотата в Китай - изображение

Повече от 100 години след забраната на вековната практика в Китай, са останали само няколко жени, които са били подложени на нея като деца. Пречупването на краката, по-известно като "лотосови нозе" се превръща в символ на красота и висок обществен статут в Китай през 10 век. Спряно е от закона чак през 1911 година. Тези фотографии показват последните останали жени, които са доказателство за болезненото предотвратяване на растежа на краката.

Джао Хоанг е една от тези жени.

Въпреки, че е спряно от закона през 1911, това продължава да се практикува до 1939.

"Смята се за варварско сега, но това е една традиция, която дава възможност на жените да си намерят подходящ партньор."

"Майките настояваха синовете им да си избират съпруги с пречупени пръсти в знак на това, че ще е добра съпруга."

Процесът започва, когато жените са на възраст между 4 и 9 години и често се извършва през зимните месеци, когато краката на момичетата са вкочанени от студ.

Краката се накисват в смес от билки и животинска кръв, за да омекнат костите и ноктите на краката, след което се пречупват надолу.

Жените в този проект са вече на възраст 80-90 години.

"Във всяка култура има такива модификации, които са символ на съвършенство и красота. От ботокс, уголемяване на гърдите и татуировки до лотосови крака. Тези жени живеят във ферми, от селски райони са. Там малкото стъпало се използва, за да се покаже високият статут — жените, които не работят са с малки крака."

Тъй като това не им позволява лесно изправяне, те често падат и чупят други части на тялото си.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлИсторияНаправления в медицинатаСнимкиЗдравни съветиСпортРецептиНовиниАнкетиТестовеДиетиАлт. медицинаВидеоОрганизацииЛеченияГеографияПсихологияХранене при...БотаникаЗаболявания (МКБ)Производители