Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Поглед към бъдещето: Събитията, които ще се случат до 2050 година

Поглед към бъдещето: Събитията, които ще се случат до 2050 година

Поглед към бъдещето: Събитията, които ще се случат до 2050 година - изображение

Не е необходимо да сте гадател, за да предсказвате бъдещето. С появата на новите технологии, дигитализацията и постоянните теории на учените може да надникнете в бъдещето по-всяко време.

Представяме ви 10 събития, които ще се случат през втората половина на 21-ви век.

2019: На картата ще се появят нови държави

нови държави

Остров Бугенвил в Тихия океан официално е владение на Папуа Нова Гвинея. През 2019 г. ще бъде обявена неговата независимост. Това ще се случи на референдум, но местното население трябва да гласува с убедително "да".

Островът Нова Каледония, който към момента е част от Френската република, може да се отдели от Франция, но датата за провеждане на референдума там все още не е известна.

2020: Строителството на най-високата сграда в света ще бъде завършено

сграда

Днес най-високата сграда в света е Бурдж Халифа в Дубай (828 метра), но този рекорд ще бъде надминат. През 2020 г. ще бъде завършено строителството на кулата Джеда. Небостъргачът се намира в Саудитска Арабия и ще се издига на 1км над Земята.

 

2020: Първият космически хотел ще стане реалност

космически хотел

Благодарение на инициативата на две частни космически компании от САЩ тази идея ще бъде реализирана. Организациите планират да изстрелят совалка, която може да функционира като хотел за хора от Земята.

2022: Ракета на космическата компания SpaceX ще бъде изстреляна до Марс

ракета до Марс

Собственикът на космическата компания Илон Мъск заяви своя грандиозен и амбициозен план, а именно да колонизира хора на Марс. Той планира да изстреля първата ракета през 2022 г. до Червената планета. Мъск предвижда, че тя ще може да се използва и за транспортиране на хора между различни точки от света.

2025: Населението на Земята ще достигне до 8 милиарда души

население

Според прогнозите на ООН населението на нашата планета ще достигне 8 милиарда до 2025 г. През 2050 г. според експерти броят на хората ще бъде 9,8 милиарда души.

2026: Катедралата Саграда Фамилия в Барселона ще бъде завършена

Саграда фамилия

Строежът на базиликата започва през 1882 г. Тогавашният архитект подава оставка, а на негово място е назначен Антонио Гауди. След неочакваната му смърт строежът на храма спира. През годините различни архитекти отговарят за изграждането на катедралата. През 2026 г. се очаква строежът да приключи.

2028: Венеция може да изчезне

Венеция

Голяма част от сградите във Венеция се наводняват постоянно, което е предпоставка за разрушаването им. Това не означава, че градът ще бъде напълно потопен (може да се случи, но не преди 2100 г.). Изследователите прогнозират, че нивото на водата в италианския град ще се повиши толкова много, че ще е невъзможно да се живее в него.

2029: Астероидът Апофис ще се доближи на 36 000 км до Земята

астероид

Според първите оценки, направени от учените, вероятността астероидът Апофис да се сблъска със Земята през 2029 г. е едва 2,7%. Небесното тяло е с размери между 250 и 350 метра и при евентуален сблъсък ще сме свидетели на локална, а не глобална катастрофа.

2035: В Русия ще се осъществи квантовата телепортация

квантова телепортация

Квантовата телепортация е процес, при който квантовата информация (състояние на атоми или фотони) се предава от едно на друго място. Този метод няма нищо общо с моментното телепортиране на действителни обекти в пространството.

2038: Националният архив на САЩ ще разсекрети документи, свързани с убийството на президента Джон Кенеди

Джон Кенеди

Лий Харви Осуалд (американски атентатор) е предполагаемият убиец на американския президент Джон Кенеди. Това сочи едната версия, която мнозина отхвърлят. За съжаление, документите, свързани с покушението върху Кенеди, са засекретени до 2038 г. Вероятно има основателни причини за това.източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноРецептиНовиниОрганизацииПсихологияСоциални грижи